Obavijesti

Sport

Komentari 14

Tomić ima poruku za Bjelicu uoči derbija: Ne podcjenjuj nikoga

Tomić ima poruku za Bjelicu uoči derbija: Ne podcjenjuj nikoga
3

Oni igraju na svom terenu, odlična su i iskusna momčad s jako dobrim trenerom, ali i mi ćemo ići na pobjedu. Mislim da će biti jako zanimljiva utakmica za gledatelje, kaže Goran Tomić

VIDEO

Svega je ove sezone bilo na relaciji Rujevica-Gradski vrt. Osim pobjeda Rijeke. Bogatiji Osijek u prijelaznom je roku kupio napadača Orijenta Kristiana Fućka kojeg je htjela i Rijeka. U kolovozu su Osječani pored Drave slavili 1-0, u prosincu je na Rujevici bilo 0-0, a još se čeka veliki obračun u polufinalu kupa, 9. ožujka na Kvarneru.

Ali prije toga imamo: HNL derbi Osijek-Rijeka u Slavoniji! A Tomićevi i Bjeličini dečki su u bod poravnati. Osijek ima za dva gola bolju gol-razliku.

POGLEDAJTE VIDEO: Bienvenido Andres

Pokretanje videa...

Andres Solano, Rijeka VIDEO

Upravo gol-razlika zrcali jednu od temeljnih razlika ove riječke i osječke generacije tj. stručnjaka koji ih vode. Bjelica je bogatiji i orijentiraniji na čvrstoću obrane: gol-razlika 33-17. Tomić za pojačanja dobiva klince i igra za gol više: gol-razlika 45-31.

Rijeka je najefikasnija momčad lige, Osijek je druga najbolja obrana lige. Rijeka je uspješnija u međusobnim obračunima (40-34-27), ali 1170 dana nije u Prvoj HNL slavila u Osijeku!

Tomić je Bjelicu prošle sezone odmah po svom dolasku u Rijeku izbacio iz Kupa, usred Osijeka. No Bjeličina momčad ima izraženiji balans u igri i - rekordera po broju nastupa u kvarnersko-slavonskim nogometnim susretima: Mile Škorić 29 je puta igrao u tim derbijima.

Ma kakve taktike i strategije... Frajer zabije iz kornera u rašlje!
Ma kakve taktike i strategije... Frajer zabije iz kornera u rašlje!

Onaj koji, na žalost, ne da neće igrati u nedjelju nego ove sezone više uopće neće igrati nogomet je nesuđeno riječko pojačanje, mladi Španjolac Iker Pozo.

Dečko je predstavljen ujutro, a navečer su mu u oglednoj utakmici otišli križni ligamenti i to znači da je out 6-9 mjeseci. Baš onakav igrač kakav je Rijeci trebao. Zadnji vezni s osjećajem za pokriti prostor i znanjem za pokrenuti akciju. Nek' mu je oporavak što brži...

- Očekujem jednu izrazito tešku utakmicu protiv jako kvalitetnog protivnika. S njima smo ove sezone već igrali dva puta i nismo ih uspjeli pobijediti tako da nas sigurno očekuje težak posao. Nadam se da ćemo odabrati pravu taktiku za pobjedu u Gradskom vrtu - govori Goran Tomić čija je dvojba zaigrati u s četvoricom iza (4-2-3-1) ili s tri stopera (3-4-2-1, možda 3-5-2).

Dolazak Andresa Solana dao mu je i tu opciju. A za igru su sve spremniji i Hrvoje Smolčić i Adrian Liber. Poseban motiv mogao bi imati Darko Velkovski koji je početkom tjedna - postao tata!

Tomića ni 0,1 posto ne zavarava Osijekovih 1-2 kod kuće s Koprivničancima u prvom kolu HNL proljeća.

- Osijekov poraz od Belupa na otvaranju proljetnog dijela sezone daleko je više rekao o kvaliteti Prve HNL i o tome da se nikoga ne smije podcijeniti. Osijek se sigurno s pravom nalazi ovako visoko na tablici. Imaju jako dobrog trenera i odličan igrački kadar. Dakle: sigurno su jedan izrazito neugodan protivnik.

Kakav pehist! Igrač Man. Cityja potpisao za Rijeku pa se teško ozlijedio na prvom treningu
Kakav pehist! Igrač Man. Cityja potpisao za Rijeku pa se teško ozlijedio na prvom treningu

Derbi je s izravnim konkurentima za vrh tablice, a Šibenčanin kojeg Rijeka voli - otvoreno najavljuje pohod na pobjedu. Hoće trijumf nad Osijekom.

- Oni će igrati na pobjedu, ali i mi smo ekipa koja igra za gol više, mi također u nedjelju želimo pobjedu. Mislim da će biti jako zanimljiva utakmica za gledatelje. Neću isticati nijednog Osijekovog pojedinca jer oni su kvalitetna momčad, puna kvalitetnih i iskusnih igrača koji znaju igrati na rezultat. I još igraju na svom terenu... Ali mi moramo biti pravi, uložiti energiju kakvu smo vidjeli u prošlom kolu protiv Lokomotive na Rujevici. Znamo što nam donosi ova utakmica, Rijeka u Osijek ide spremna i motivirana - rekao je Goran Tomić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom