To je to što me zanima!

Tomić navodno sve dogovorio s Osijekom, ali ugovor s Rijekom je problem: Momčad vodi Poms

Dok se u Osijeku još događaju 'igre' na relaciji Bjeličin stožer - uprava, momčad će na utakmici protiv Šibenika i još neko vrijeme voditi Rene Poms, a čeka se razrješenje situacije s Goranom Tomićem
Vidi originalni članak

Sad je već poprilično jasno da je Osijek 'zagrizao' za Gorana Tomića (45) koji je od kraja svibnja bez posla nakon kraja suradnje s Rijekom, a kako tvrdi Glas Slavonije, nakon uspješnih razgovora s predsjednikom uprave Ferencom Sakaljem stvari bi se trebale riješiti kroz neko vrijeme. A do tad će momčad voditi Rene Poms, službeno je potvrdio klub.

Austrijski stručnjak do sada je radio kao pomoćni trener LASK-a, Austrije Beč, Spezije, Lech Poznana i Dinama, a ovlasti glavnog trenera NK Osijek povjerene su mu nakon što je posljednje dvije godine bio pomoćni trener Nenada Bjelice.

POZADINA SMJENE Igrači slali poruke Bjelici, a on već dobio nasljednika u Osijeku

- Nakon nekoliko dana analize i promišljanja o nastavku sezone, odlučili smo ukazati povjerenje Rene Pomsu kojem smo povjerili sve ovlasti glavnog trenera. Rene je pokazao veliku profesionalnost u radu u ovom tjednu koji ni za koga nije bio lagan, baš kao i u utakmicama u kojima je već samostalno vodio našu momčad. Radi se o čovjeku koji je već dvije godine dio našeg sustava, odlično poznaje igrače i momčad, a naša je odluka da je u ovom trenutku najbolja osoba za povesti momčad u nastavak sezone, rekao je predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj, a na sve se nadodao novi trener:

- Osjećam veliku podršku Uprave i igrača zbog prilike koju sam dobio. Moje želja i motivacija su velike, već dvije godine radim s ovom momčadi, poznajem igrače, oni poznaju mene, do sada smo imali odnos pun uzajamnog poštovanja i moji cilj je s njima nastaviti u tom smjeru i u budućnosti - rekao je Poms.

Što se Tomića tiče, postoji problem u prošlom ugovoru s Rijekom prema kojem navodno Tomić mora plaćati neke 'penale' potpiše li za neki klub u HNL-u do kraja godine. Ipak, teško je zamisliti da je svota tolika da ju Sakalj ne može platiti ako baš želi Tomića na klupi na kojoj je do pobjede protiv Hajduka (2-1) bio Nenad Bjelica.

Momčad je za utakmicu protiv Šibenika spremao Rene Poms koji će voditi momčad dok se ne riješe problemi s Tomićevim dolaskom. Kako je Bjelica bio i sportski direktor, klub s Gradskog vrta i tu treba naći zamjenu, a do tada će v.d. na toj poziciji biti Ivica Kulešević.

POGLEDAJTE VIDEO: 'VIDJET ĆEMO IMA LI TRUŠČEK GILJOTINU SVJETSKE KLASE'

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Chris45 01.09.2022.

    Kaj nije Vukojevic glavni kandidat?

  • pag1987 01.09.2022.

    Lud, zbunjen, Bjelica

  • Antitovar *_610 01.09.2022.

    Poms je Austrijanac. Bolji je od Bjelice. Vodil je u par tekmi Dinamo,nijednu nije izgubil,ima samo pobjede. Mislim da se zove Rene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare