To je to što me zanima!

Bivši igrač Dinama pojačao je Hajduk! 'Poklapaju se ambicije, došao sam tu boriti se za titulu'

On igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Vrlo je hrabar, odlučan i kompetitivan, kazao je sportski direktor
Vidi originalni članak

Nakon odlazaka Nikole Katića i Ferra na stoperskim pozicijama, Hajduk je zamjenu pronašao u bivšem hrvatskom reprezentativcu u mlađim kategorijama, Brođaninu Toniju Borevkoviću (25), koji je u ponedjeljak potpisao za osvajača Kupa na pripremama u Bad Waltersdorfu.

Radi se o jednogodišnjoj posudbi iz portugalskog prvoligaša Vitorije Guimaraes s pravom otkupa za milijun eura. U novom klubu Borevković će nositi broj 5, objavio je Hajduk.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Hajduk predstavio Borevkovića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Toni Borevković rođen je 18. lipnja 1997. u Slavonskom Brodu, a karijeru je počeo u Marsoniji. S 15 godina prešao je u Dinamo, gdje se zadržao četiri godine, do odlaska u Rudeš 2016. U tri sezone za klub sa zapada glavnog grada skupio je 60-ak nastupa i 2018. se otisnuo u Portugal, u Rio Ave, za koji je u tri godine nastupio 101 put.

- Moje ambicije poklapaju se s Hajdukovim, došao sam se ovdje boriti za titulu. Pratio sam Hajduk i Prvu HNL prošle sezone, drago mi je što smo osvojili trofej, malo nam je nedostajalo da uzmemo i drugi. Vjerujem da to možemo ostvariti u novoj sezoni. Na pripreme dolazim spreman, odmah se priključujem treninzima, a navijačima mogu poručiti samo da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe - rekao je Borevković.

U Vitoriji je prošle sezone imao 29 nastupa u svim natjecanjima uz jednu asistenciju. Menadžer mu je, inače, Marjan Šišić, koji vodi brigu o karijeri još jednog igrača Hajduka Filipa Krovinovića, ali i bivšeg dinamovca Joška Gvardiola te bivšeg igrača Osijeka Marina Pilja.

- Toni je igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Vrlo je hrabar, odlučan i kompetitivan, što dokazuje i tijek njegove karijere, u kojem je preko Rudeša i Rio Avea, stigao do Vitorije de Guimaraes. Svojim bi karakteristikama trebao donijeti novu kvalitetu i energiju, te je drugačiji profil stoper od igrača koje trenutno imamo na istoj poziciji, a samim time dajemo treneru raznovrsnost izbora i mogućnosti - rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius i nastavio:

- Činjenica da je odabrao Hajduk za nastavak svog nogometnog razvoja govori da je prepoznao rast našeg kluba i aspiracije u borbi za trofejima. Također, radi se o mladiću koji je izrazito ambiciozan i željan napretka u svim dijelovima karijere.

Domaće transfere uživo možete pratiti OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 247

  • 24.06.2022.

    Ja ne vjerujem koliko je ovih veliki poznavatelja nogometa a nikad nisu čuli za Borevkovića... Sigurno vrlo dobar stoper...

  • 21.06.2022.

    Ma igrač je rekao za Fritulu krivo su novinari razumjeli .😄😄

  • brus vejnov sobar 20.06.2022.

    bivsi igrac dinama 😂😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare