Obavijesti

Sport

Komentari 247

Bivši igrač Dinama pojačao je Hajduk! 'Poklapaju se ambicije, došao sam tu boriti se za titulu'

Bivši igrač Dinama pojačao je Hajduk! 'Poklapaju se ambicije, došao sam tu boriti se za titulu'
4

On igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Vrlo je hrabar, odlučan i kompetitivan, kazao je sportski direktor

VIDEO

Nakon odlazaka Nikole Katića i Ferra na stoperskim pozicijama, Hajduk je zamjenu pronašao u bivšem hrvatskom reprezentativcu u mlađim kategorijama, Brođaninu Toniju Borevkoviću (25), koji je u ponedjeljak potpisao za osvajača Kupa na pripremama u Bad Waltersdorfu.

Radi se o jednogodišnjoj posudbi iz portugalskog prvoligaša Vitorije Guimaraes s pravom otkupa za milijun eura. U novom klubu Borevković će nositi broj 5, objavio je Hajduk.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Hajduk predstavio Borevkovića

Pokretanje videa...

Toni Borevković u Hajduku 01:40

Toni Borevković rođen je 18. lipnja 1997. u Slavonskom Brodu, a karijeru je počeo u Marsoniji. S 15 godina prešao je u Dinamo, gdje se zadržao četiri godine, do odlaska u Rudeš 2016. U tri sezone za klub sa zapada glavnog grada skupio je 60-ak nastupa i 2018. se otisnuo u Portugal, u Rio Ave, za koji je u tri godine nastupio 101 put.

- Moje ambicije poklapaju se s Hajdukovim, došao sam se ovdje boriti za titulu. Pratio sam Hajduk i Prvu HNL prošle sezone, drago mi je što smo osvojili trofej, malo nam je nedostajalo da uzmemo i drugi. Vjerujem da to možemo ostvariti u novoj sezoni. Na pripreme dolazim spreman, odmah se priključujem treninzima, a navijačima mogu poručiti samo da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe - rekao je Borevković.

U Vitoriji je prošle sezone imao 29 nastupa u svim natjecanjima uz jednu asistenciju. Menadžer mu je, inače, Marjan Šišić, koji vodi brigu o karijeri još jednog igrača Hajduka Filipa Krovinovića, ali i bivšeg dinamovca Joška Gvardiola te bivšeg igrača Osijeka Marina Pilja.

- Toni je igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Vrlo je hrabar, odlučan i kompetitivan, što dokazuje i tijek njegove karijere, u kojem je preko Rudeša i Rio Avea, stigao do Vitorije de Guimaraes. Svojim bi karakteristikama trebao donijeti novu kvalitetu i energiju, te je drugačiji profil stoper od igrača koje trenutno imamo na istoj poziciji, a samim time dajemo treneru raznovrsnost izbora i mogućnosti - rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius i nastavio:

- Činjenica da je odabrao Hajduk za nastavak svog nogometnog razvoja govori da je prepoznao rast našeg kluba i aspiracije u borbi za trofejima. Također, radi se o mladiću koji je izrazito ambiciozan i željan napretka u svim dijelovima karijere.

Domaće transfere uživo možete pratiti OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju