To je to što me zanima!

Tramezzani nije poveo Jaira u Zagreb. Nitko ne zna razlog...

Izostavljanje Jaira s popisa putnika za derbi u Maksimiru ostalo je bez objašnjenja, iz Hajduka su tek kratko priopćili da je to bila odluka trenera Tramezzanija....
Vidi originalni članak

Hajdukov napadač Jairo ostao je u Splitu, nije s momčadi otputovao u Zagreb i neće konkurirati za sutrašnji derbi s Dinamom. Uobičajeno je da Hajduk službeno objavi popis putnika čim momčad uđe u autobus i krene na gostovanje, no danas je taj popis izostao. No vrlo brzo saznalo se kako u autobusu nema Brazilca Jaira, a ni službene informacije o čemu je riječ, zbog čega nije krenuo s momčadi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VIDEO: PAOLO TRAMEZZANI 'Čim sam u Splitu sjeo u taksi, vozač je rekao: Dobij Dinamo!'

Ono što je sigurno je da Jairo nije ni bolestan ni ozlijeđen te da je normalno trenirao s momčadi. Iz Hajduka su nam samo kratko priopćili kako je u pitanju odluka trenera. Nejasno je samo je li Tramezzani izostavio Jaira za ovu utakmicu ili duže, kao ni koji je razlog. Je li u pitanju nezadovoljstvo njegovom formom, jer podsjetimo, Jairo nije započeo ni utakmicu u Šibeniku u petak, je li u pitanju neka nesuglasica ili pak potencijalni transfer... pokazat će dani koji slijede.

Ono što je svakako zanimljivo u cijeloj priči je to što je Jairo prije tri mjeseca bio na pragu transfera u Dinamo, odnosno, nekakvi razgovori vodili su se na relaciji Zoran Mamić – Ivan Kepčija. Hajduk je tada odbio razgovore na temu transfera, iako je navodno Mamić usmeno ponudio čak 2.7 milijuna eura odštete. I tu je cijela priča zaustavljena.

Činjenicu da je Jairo nakon toga igrao jako slabo i da nije bio ni sjena igrača iz prvoga dijela sezone, mnogi su protumačili nezadovoljstvom zbog propalog transfera. No u tome nije bilo previše istine. Uostalom, pola godine ranije Jairo je odbio mogućnost transfera u Kazahstan po sličnim uvjetima. U pitanju je bila obiteljska tragedija, jako ga je pogodilo što zbog pandemije korona virusa nije mogao otputovati kući u Brazil na ispraćaj bliskog člana obitelji te je zbog toga i bio nekoncentrirani i nije igrao na uobičajenom nivou.

LOVRE KALINIĆ 'Jak stav i mu*a do poda! To je naš recept za derbi s Dinamom'

No ta je priča okončana prije par mjeseci, Jairo je nakon toga normalno trenirao i igrao, normalno je prošao pripreme, bio je i u planovima Bore Primorca... Što se promijenilo dolaskom sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa i trenera Paola Tramezzanija, za sada još uvijek nije poznato. Teško je povjerovati da se Jairo ogriješio o klupsku disciplinu, jer je Brazilac od prvoga dana od kad je stigao u Hajduk bio primjer sportaša koji nikad ne iskače iz uobičajenih standarda ponašanja, on je obiteljski čovjek koji ne izlazi i nikad ne pravi probleme...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • DenisKešić 27.01.2021.

    a tko je to???

  • Tayson_1 26.01.2021.

    Tako je trebao i sa Adamom postupiti

  • Vladovladić_1 26.01.2021.

    Napokon, riješite se tog harlekina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare