Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Jak stav i mu*a do poda! To je naš recept za derbi s Dinamom'

'Jak stav i mu*a do poda! To je naš recept za derbi s Dinamom'
7

Nisam pratio kako Petković u zadnje vrijeme puca penale zbog toga što ga znam iz reprezentacije, tamo mi je pucao na treninzima. A kako je prolazio, najbolje je da njega pitate...

VIDEO

Iza Lovre Kalinića (30) duga je povijest derbija s Dinamom, samo u prvenstvu odigrao ih je 12, od čega ima dvije pobjede te po pet remija i poraza. S obzirom na dominaciju Dinama u zadnjem desetljeću, statistika i nije toliko loša koliko bi se moglo očekivati.

Novi ga vječni derbi čeka u srijedu na Maksimiru od 17.05.

- Posebno pamtim dva derbija, doduše oba na Poljudu, onu pobjeda 2-0 kad je Pašalić dao oba gola, i derbi u kojem smo vodili do samoga kraja, a onda primili dva gola Čopa i Henriqueza u sudačkoj nadoknadi - prisjetio se Kalinić, koji nije slavio protiv Dinama u Maksimiru.

- Volio bih da se neke stvari poklope, pa da i tu statistiku popravim.

Pokretanje videa...

Hajduk 00:06
Kalinić: Pritisak u Hajduku puno je drugačiji nego u Villi i Gentu
Kalinić: Pritisak u Hajduku puno je drugačiji nego u Villi i Gentu

Povratnik u redove Hajduka vjeruje da njegova momčad može u Maksimiru i do pobjede.

- Mi gradimo svoj stil i pokušat ćemo se nametnuti, pokazati da u nama ima špirita. Nećemo sporiti individualnu i momčadsku kvalitetu Dinama, ali i mi imamo kvalitetu, a budemo li slušali trenerove zamisli, moglo bi to biti i dobro. Stvari volim gledati pozitivno, ovih 20-ak dana koliko sam tu je po meni jedna pozitivna priča, kako u svlačionici, tako i oko novog trenera, njegovih taktičkih zamisli... Mladim momcima treba dati pravi primjer i smjer, svi skupa vjerujemo da smo na pravom putu, da Hajduk opet može biti jak. Kod novog trenera se jako puno radi na taktici i drago mi je da je tako.

Prvi ogled u Šibeniku otkrio je neke dobre stvari u igri Hajduka, ali i neke slabosti na kojima treba raditi. Lovre je upisao prvi "clean sheet", čudesno je skinuo i udarac Sahitija...

- Iskreno, nisam ni vidio loptu dok nije prošla blok Vuškovića i Todorovića, reakcija je bila refleksna, Bogu hvala da je ispalo tako. Cijelu utakmicu smo bili bolji, imali smo više šansi, nije bilo lako ni igračima nakon loše polusezone i tri vezana poraza ući u novu polusezonu, i to u gostima.

Lovre Kalinić
Novi trener Hajduka na ruci nosi poseban prsten. Nosi mu sreću?!
Novi trener Hajduka na ruci nosi poseban prsten. Nosi mu sreću?!

- Glava je bila teška, noge su bile teške, ali pokazali su karakter i oni koji su započeli, i oni s klupe, svi su dali impuls koji su morali dati, i to je po meni jako dobra stvar - kaže Lovre i dodaje:

- Jedan dojam je kad sam gledao Hajduka na TV, a posve drugi sad kad sam u svlačionici, kad na svakom treningu vidim da se momci trude i daju sve od sebe. Zadovoljan sam i ponašanjem i treningom, i ako nastavimo ovako, možemo se dići na veću razinu. Puno promjena utječu na momke, danas si u prvih 11, promjeni se trener i nema te nigdje. Nije to lako, nemaju oni iskustva da bi se mogli nositi s tim. Ali s podrškom i stabilnosti mogu biti i puno bolji.

- Došao sam s puno pozitivne energije koja se u meni skupljala sve ovo vrijeme, i volio bih da se ta pozitivna priča nastavi i ovdje. U ovom okruženju i klubu treba više pozitive, uvijek se pričaju samo negativne stvari. Momci su mladi, ne mogu prepoznati te situacije i okrenuti ih na pozitivu, a ja sam prošao neke stvari, i znam da sve kreće od pozitivne priče...

Dinamo također ne briljira, poraz od Rijeke, pobjeda protiv Gorice izborena u sudačkoj nadoknadi s puno repova...

- U ovoj situaciji i bez gledatelja na tribinama je sve drugačije. Oni imaju kvalitetu, ali nešto će se pitati i nas. Jesu dobri, ali ne vidim zašto ne bih rekao i da smo i mi dobri. S jakim stavom i mu*ima do poda možemo očekivati dobar rezultat u Maksimiru - kaže Lovre, a na pitanje što je to dobar rezultat, i je li to i remi, odgovara:

Nakon susreta u Gorici, Zebec će suditi derbi Dinama i Hajduka
Nakon susreta u Gorici, Zebec će suditi derbi Dinama i Hajduka

- Pobjeda! Uvijek težim pobjedi, to je i normalno, ako igraš, želiš i pobijediti. Želim pobijediti i kćer kad igramo 'Čovječe ne ljuti se', a kako ne bih želio pobjedu Dinamo. Želimo pobjedu, s puno optimizma idemo gore, a kad vidim kako se kvalitetno radi, vjerujem da imamo i zašto. Nadam se da ćemo se od prve do zadnje minute držati trenerovog plana, a ako budemo poštovati njegove planove i ideje, vjerujem u dobar ishod. Mladi su igrači fizički jako moćni, ali na terenu treba znati svakome naći najbolju poziciju.

Nasmijao se Lovre na konstataciju kako je Hajduk u ovoj sezoni pucao osam penala, a samo četiri pogodio, kao da ni Petkoviću baš ne ide dobro s bijele točke...

- Nisam pratio kako Petković u zadnje vrijeme puca penale zbog toga što ga znam iz reprezentacije, tamo mi je pucao na treninzima. A kako je prolazio, najbolje je da njega pitate - kaže Lovre i dodaje:

- Uvijek je lakše zabiti onome tko puca, nego golmanu obraniti, on je uvijek u prednosti..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica