Obavijesti

Sport

Komentari 149

'Čim sam u Splitu sjeo u taksi, vozač je rekao: Dobij Dinamo!'

'Čim sam u Splitu sjeo u taksi, vozač je rekao: Dobij Dinamo!'
1

Rekao sam igračima da budu svjesni što nas čeka kad uđemo u autobus. Istim autobusom se moramo vratiti u Split bez žaljenja za bilo čim, kazao je u najavi derbija trener Hajduka Paolo Tramezzani

VIDEO

Za Dinamo ćemo se pripremiti najbolje što možemo, želim vidjeti kako će momci reagirati u derbiju i je li razlika između nas i njih zaista takva kako pokazuje prvenstvena tablica, kazao je u najavi svog prvog derbija trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Pobjedom u Šibeniku Hajduk je startao u nastavak sezone, koji mu je donio nimalo lagan raspored. U ritmu srijeda – subota igrat će bijeli sve do kraja veljače, ukupno još devet utakmica, od kojih je prva sutrašnji derbi u Maksimiru.

POGLEDAJTE VIDEO: Tramezzani najavio derbi

Pokretanje videa...

Tramezzani uoči Dinamo - Hajduk 11:11
'Jak stav i mu*a do poda! To je naš recept za derbi s Dinamom'
'Jak stav i mu*a do poda! To je naš recept za derbi s Dinamom'

Za sve navijače Hajduka ovo je posebna utakmica, kako je vi očekujete?

- Znam da ovo nije normalna utakmica, znam koliko ona znači navijačima, ali i našim igračima, vidim to i po zadnjim treninzima. Radujem se ovoj utakmici, dobro je da su svi koncentrirani, da svi rade maksimalno, a dobro je i za mene da osjetim jednu ovakvu utakmicu.

Hajduk je u zadnje vrijeme imao više uspjeha u derbijima igranima na Maksimiru nego na Poljudu. Kako planirate zaigrati, adaptirati se na igru Dinama ili ćete pokušati igrati svoju igru?

- Volio bih da igramo jednako i kući i u gostima. Znam da oni žele imati loptu, a mi ćemo pokušati naći dobru poziciju za nas, pokušat ćemo igrati naš stil nogometa. Pripremit ćemo se za različite scenarije, vjerujem da će moji igrači biti spremni, uostalom, oni znaju više o ovoj utakmici od mene.

Hoće li biti promjena u sastavu?

- Probat ćemo neke nove solucije.

Bi li vas zadovoljio jedan bod u derbiju?

- Rekao sam igračima da kad uđemo u autobus, znamo što nas čeka. Istim autobusom se moramo vratiti to bez da žalimo za nečim. Razgovarati o rezultatu s igračima nije lako, želim da mi pokažu pristup i osobnost, moraju mi pokazati taj timski duh, a onda ćemo razgovarati o pozicijama, o taktici. Pristup i duh momčadi rade razliku u ovakvim utakmicama.

Jeste vidjeli i neke loše strane u Dinama?

- Gledao sam dvije zadnje utakmice u ovoj sezoni, gledao sam i par europskih, i siguran sam da se u jednoj utakmici u 90 minuta može dogoditi svašta, i pozitivnoga, i negativnoga. Ali bez obzira što se dogodilo, mi moramo ostati u utakmici do kraja. Ovo će biti dobar test za mene, za moje igrače, znam što nas čeka, znam da moramo pokušati smanjiti razliku na prvenstvenoj ljestvici.

Novi trener Hajduka na ruci nosi poseban prsten. Nosi mu sreću?!
Novi trener Hajduka na ruci nosi poseban prsten. Nosi mu sreću?!

Možete li značaj ove utakmice usporediti s nekom utakmicom u vašoj trenerskoj karijeri?

- Po važnosti, ovo je top. Vodio sam utakmice kvalifikacija EL i LP, ali znam kolika je važnost ove utakmice. Kad sam prvu noć stigao u Split sjeo sam u taksi i vozač me prepoznao i rekao da je najvažnije pobijediti Dinamo.

Je li moguće da promijenite formaciju u 5-3-2?

- Ne, nije moguće.

Ima li ozlijeđenih igrača?

- Ne, trening je u tijeku, neke moramo još isprobati, ali mislim da će svi biti spremni za nastup.

Kakva je atmosfera u momčadi?

- Dobra, analizirali smo zadnju utakmicu, pokazali su mi na zadnjim treningu da su spremni i da uživaju igrati utakmicu poput ove.

Koji su najopasniji igrači Dinama?

- Dosta ih je opasnih, krila, napadači, veznjaci, golman... Jako su dobri... Ponekad igraju jako dobro kao momčad, dobri su i individualci, respektiramo ih, ali respektiramo i sami sebe i naš posao, znamo da moramo dobro odgovoriti u sutrašnjoj utakmici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve