To je to što me zanima!

Trener Barce: 'Sve je moguće, ali moramo odigrati savršeno'

PSG je snažna momčad koja ima ambicije otići do kraja u Ligi prvaka. Ako želimo imati šanse, moramo odigrati gotovo savršenu utakmicu. A mi idemo tamo napraviti upravo to, izjavio je nizozemski trener uoči utakmice
Vidi originalni članak

PSG i Barcelona u srijedu igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a unatoč porazu 1-4 na domaćem terenu, trener katalonskog kluba Ronald Koeman vjeruje da njegova momčad može izboriti prolazak dalje. 

BARCELONA - PSG 1-4 Hattrick Mbappea za prednost PSG-a u uzvratu: Uništili Barcu!

Barca je u toj utakmici povela golom Messija iz penala, ali su Parižani na krilima Mbappéa došli do ogromne prednosti uoči uzvrata. 

Messi i društvo su zatim remizirali s Cadizom pa nanizali Elche, Sevillu i Osasunu u La Ligi, a izborili su također i finale Kupa nakon što su na Camp Nou slavili protiv Seville 3-0 i tako poništili prednost andaluzijskog kluba 2-0 iz prve utakmice. 

- Uvijek imamo šanse. Sve ovisi kako započnemo utakmicu, koliko ćemo energije uložiti kako bi otežali stvari PSG-u - rekao je Koeman na pressici uoči utakmice.

- Bili su nevjerojatni u prvoj utakmici tako da ćemo mi tako morati odigrati u uzvratu. Uvijek stvaramo prilike, ali moramo biti učinkoviti. Ako budemo, sve je moguće.

Podsjetimo, u posljednjem susretu u Ligi prvaka između ovih dviju momčadi Barcelona je iščupala nemoguće. Tada je PSG u prvoj utakmici slavio 4-0 da bi Barcelona nevjerojatnom predstavom i u konačnici golom Sergija Roberta duboko u sudačkoj nadoknadi slavila 6-1 i tako izveo najveći povratak u povijesti Lige prvaka. No, od tada se puno stvari promijenilo, a i igrača. Pa je tako Neymar koji je odigrao ključnu ulogu u tom povratku (zabio iz slobodnjaka i penala te asistirao za pobjednički gol) odselio upravo u prijestolnicu Francuske. A otišli su i Rakitić, Suarez, Iniesta... OK, bilo je odlazaka iz momčadi Parisa, ali su doveli i više nego dostojne zamjene. 

No, svjestan je Koeman da situacija nije ni slična onoj prije četiri godine budući da ovog puta zaostatak trebaju ganjati na gostujućem terenu. 

- Povratak protiv Seville nam je dao ogromno samopouzdanje. Ali ne možemo usporediti preokret od 2-0 na gostujućem terenu i poraz 4-1 na domaćem. Bit će puno teže - rekao je Nizozemac pa otkrio kako njegova momčad može do pobjede:

- PSG je snažna momčad koja ima ambicije otići do kraja u Ligi prvaka. Ako želimo imati šanse, moramo odigrati gotovo savršenu utakmicu. A mi idemo tamo napraviti upravo to.

Za PSG neće ni u ovoj utakmici nastupiti Neymar koji se još uvijek nije oporavio od ozljede, a Mauricio Pochettino također neće imati na raspolaganju ni Bernata, kao ni strijelca u prvoj utakmici Moisea Keana.

Brazilac se nedavno vratio treninzima s momčadi, ali još nije poznato hoće li biti na klupi ako će trebati 'uskočiti' u pomoć ili će biti u rodnoj zemlji na sestrinom rođendanu koji je inače 11. ožujka...

MJESEC DANA OUT Ništa novo: Neymar ozlijeđen, a sestrin rođendan je jako blizu...

Idi na 24sata

Komentari 17

  • U.pravu.sam 10.03.2021.

    Ako barca prode odmah idem uplatit eurojackpot i cekat dobitak eto takve su sanse barci veceras da prode.

  • IvanYT 10.03.2021.

    Idemo 6-1!

  • mafaka 10.03.2021.

    Barcelona prolazi kao i prosli put. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare