To je to što me zanima!

Trener Omonije: Naravno da je Dinamo favorit, pa oni su prošle godine pobijedili Tottenham...

Dinamo je imao igrače na Euru. Neću izdvajati imena. Igra napadački nogomet, to će biti izazov za nas, dobar test, rekao je bivši branič Manchester Uniteda Henning Berg
Vidi originalni članak

Nakon uspješno apsolviranog prvog pretkola Lige prvaka pa poraza na otvaranju Prve HNL, zagrebački Dinamo sutra od 20 sati kod kuće igra četvrtu ovosezonsku utakmicu, protiv ciparske Omonije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako su 'modri' veliki favoriti za pobjedu na Maksimiru, a i prolaz u treće pretkolo, igra u prve tri ovosezonske utakmice nikako nije ohrabrujuća za momčad Damira Krznara.

Ciparsko prvenstvo, s druge strane, još nije startalo, ali je zato Omonia već ugrabila prvi ovosezonski trofej budući da su u Superkupu srušili Anorthosis nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

- Zadovoljni smo, bilo je ovo čudno ljeto zbog koronavirusa i Eura, ali svi su igrači spremni i dostupni za sutrašnju utakmicu - rekao je trener Omonije Henning Berg, inače nekad branič Manchester Uniteda.

Može li Omonia iznenaditi Dinamo?

- Ima puno načina za dolazak do dobrog rezultata. Dinamo je dobra momčad, pobijedili su Tottenham. Igrali su protiv Harryja Kanea, imali su igrače na Euru. Neću izdvajati imena. Oni igraju napadački nogomet, to će biti izazov za nas, dobar test za nas da vidimo razinu naše pripremljenosti - kazao je norveški stručnjak pa ipak priznao:

- Dinamo je favorit. Ostvarili su odlične rezultate prošle sezone, imaju širok roster igrača i velik budžet.

Pravilo gola u gostima je od ove sezone ukinuto. Kako će to utjecati na nogomet?

- To je čudna odluka. Smanjili su mogućnost iznenađenja autsajdera. Utakmice će biti izjednačenje. Nisam stručan za dati taj odgovor. Vidjet ćemo.

Je li već odredio koja će jedanaestorica istrčati od prve minute na Maksimiru?

- Imam neke stvari na umu. Nije bilo puno promjena na posljednjim treninzima. Sutra će saznati tko će igrati od prve minute. Skoro svi su spremni.

Bolji iz dva susreta već zna svog protivnika u trećem pretkolu. Bit će to varšavska Legije ili estonska Flora Tallinn.

- Ne razmišljam uopće o njima. Sutrašnja utakmica je važna. Moramo dati sve od sebe i onda ćemo vidjeti što slijedi - zaključio je Berg, a potom je riječ uzeo kapetan i najiskusniji nogometaš ciparske momčadi Jordi Gomez.

- Pristupit ćemo utakmici kao ratnici. Dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat. Dinamo je kvalitetna momčad, ali mi ćemo se potruditi ostvariti pozitivan rezultat. Prošle smo godine skupili nešto iskustva pa zašto ne bi zabili gol i sutra? Analizirali smo protivnika, znamo njihove snage i slabosti - zaključio je nekadašnji igrač Barcelonine B momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • marijan000 20.07.2021.

    taj njonjo je zasluzan za sve sta su postigli proslu sezonu a ne zoran mamic. nemate pojima a glavno da pljujete. sve taktike, stil igre je osmislio krznar a mamic je to primjenjivao.

  • IRONMAIDEN 1976 20.07.2021.

    Dinamo Dinamo😀

  • Uhljeb_ 19.07.2021.

    Razbit ce mo vaaas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare