Obavijesti

Sport

Komentari 111

Dinamo će igrati protiv Legije ili Flore ako prođe ili ispadne iz LP

Dinamo će igrati protiv Legije ili Flore ako prođe ili ispadne iz LP

Nogometaši Dinama saznali su potencijalnog protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka prođu li ciparskog prvaka Omoniju. Bit će to poljski prvak Legija ili estonska Flora. U prvoj bi utakmici bili domaćini

Ždrijeb nije pomazio Dinamo u trećem pretkolu Lige prvaka, ako je uopće i mogao. Prođe li ciparskog prvaka Omoniju, smiješi mu se okršaj protiv najbolje momčadi poljske Ekstraklase za koju igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović (25).

"Modri" su, naime, izvukli pobjednika para između varšavske Legije i estonske Flore Tallinn.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novi dresovi Dinama VIDEO

Dinamo bi ponovno bio domaćin prve utakmice, kao i protiv Valura u prvom i Omonije u drugom pretkolu, koja je na rasporedu 3. ili 4. kolovoza. Uzvrat u Varšavi ili Tallinnu igrat će se 10. kolovoza.

Pobjednik će osigurati play-off Lige prvaka i najmanje grupnu fazu Europske lige, a poraženi ide u play-off Europske lige s osiguranom jeseni u novom natjecanju, Konferencijskoj ligi.

Zanimljivo, i ždrijeb trećeg pretkola Europske lige Dinamu i Omoniji donio je isti par. Dakle, tko god izgubi u tom dvoboju, igrat će protiv poraženoga iz dvoboja Legije i Flore. I tu bi Dinamo bio domaćin prve utakmice 5. kolovoza, a gostovao u uzvratu 12. kolovoza.

'Bila bi mi čast voditi Hrvatsku! Imao sam pozive iz Bundeslige'
'Bila bi mi čast voditi Hrvatsku! Imao sam pozive iz Bundeslige'

Legia nikad nije igrala protiv Dinama, a jedini put s hrvatskim se klubom susrela u sezoni 1994/95., kad ju je Hajduk izbacio u dvije utakmice. U Varšavi je bilo 1-0, u Split 4-0 za momčad koju je vodio Ivan Katalinić.

Sjećanja s utakmice protiv Flore još su svježa u svlačionici "modrih" jer su ih prošle godine u play-offu Europske lige na Maksimiru, kad se igralo na jednu utakmicu, izbacili 3-1 golovima Marija Gavranovića i Arijana Ademija (dva).

Maksimirski klub izbacio je Estonce i iz pretkola Kupa Uefe davne sezone 2001/02. u dvije utakmice. Oba puta pobijedio je 1-0. Tomislav Gondžić zabio je u prvoj, Teet Allas autogol u drugoj utakmici. Ilija Lončarević bio je trener Dinama.

Niko Kovač, trener Monaca, imao je dosta sreće u ždrijebu jer je izvukao najslabiji mogući par na papiru, pobjednika dvoboja između bečkog Rapida i praške Sparte. Sreća je pomazila i Crvenu zvezdu, koja prvo mora izbaciti kazahstanski Kairat, a onda bi mogla ići na boljega iz dvoboja armenskog Alaškerta i moldavskog Šerifa.

Treće pretkolo Lige prvaka

put prvaka

  • Dinamo Zagreb (Hrvatska) / Omonia (Cipar) - Legia Varšava (Poljska) / Flora Tallinn (Estonija)
  • Lincoln Red Imps (Gibraltar) / CFR Cluj (Rumunjska) - Slovan Bratislava (Slovačka) / Young Boys (Švicarska)
  • Olympiacos (Grčka) / Neftči (Azerbajdžan) - NŠ Mura (Slovenija) / Ludogorec (Bugarska)
  • Kairat Almati (Kazahstan) / Crvena zvezda (Srbija) - Alaškert (Armenija) / Šerif (Moldavija)
  • Malmö (Švedska) / HJK Helsinki (Finska) - Rangers (Škotska)
  • Ferencvaros (Mađarska) / Žalgiris (Litva) - Slavia Prag (Češka)

ligaški put

  • PSV Eindhoven (Nizozemska) / Galatasaray (Turska) - Celtic (Škotska) / Midtjylland (Danska)
  • Spartak Moskva (Rusija) - Benfica (Porto)
  • Genk (Belgija) - Šahtar Donjeck (Ukrajina)
  • Monaco (Francuska) - Rapid Beč (Austrija) / Sparta Prag (Češka)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, ždrijeb 3. pretkola 12.00 , Nyon, Švicarska
Sortiranje događaja
ŽDRIJEB

Dinamo ili Omonia igrat će protiv pobjednika meča Legia Varšava ili Flora Tallinn! Prva utakmica igrat će se na Maksimiru ili u Nikoziji 3. ili 4. kolovoza, a uzvrat će biti u Poljskoj ili Estoniji 10. kolovoza.

GDJE GLEDATI?

Prijenos uživo možete pratiti na Uefinoj stranici na YouTubeu.

PROŠLI SUSRETI

Iako redovito boravi na njenu stadionu u Murskoj Soboti tijekom ljetnih priprema, Dinamo još nije igrao službenu europsku utakmicu s Murom, dok s Ludogorecom ima miješane uspomene.

U sezoni 2012/13. "modri" su, nakon remija u Bugarskoj u drugom pretkolu, u uzvratu na Maksimiru prošli pobjedničkim golom Domagoja Vide u 98. minuti za 3-2. Sezonu poslije kuglice su ih spojile u grupnoj fazi Europske lige i tad su Bugari oba puta slavili (3-0 kod kuće, 2-1 u Zagrebu).

Varšavsku Legiju, klub reprezentativca Josipa Juranovića, valjalo bi izbjeći, a Dinamo s njom još nije igrao u Europi. Njena protivnika Floru iz Tallinna, pak, pamti po dobru jer su Estonci prošle jeseni u Maksimiru pali u play-offu za Europsku ligu (3-1), kao i u pretkolu Kupa Uefe 2001/02. (dvaput po 1-0).

Prvak Gibraltara Lincoln Red Imps apsolutni je autsajder protiv Cluja, a nijedan hrvatski klub još nije igrao protiv predstavnika te mlade Uefine članice (primljeni 2014.). Rumunje je Dinamo izbacio u drugom pretkolu prošle sezone, na jednu utakmicu, nakon drame penala u gostima 6-5 (2-2), i s igračem manje zbog crvenog kartona Theophilea od 51. minute.

NAJAVA

Samo su tri moguća protivnika za Dinamo u trećem pretkolu Lige prvaka, prođe li ciparsku Omoniju u dvije utakmice 20. i 27. srpnja. Neće to biti švedski Malmö ili finski HJK, neće biti ni priželjkivani Alaškert iz Armenije ili moldavski Šerif, kao ni Ferecvaros iz Mađarske ili litavski Žalgiris.

Uefa je "modrima", koji su nositelji i u ovoj fazi kvalifikacija, predvidila jednog od sljedeća tri para: NŠ Mura (Slovenija) - Ludogorec (Bugarska), Legia Varšava (Poljska) - Flora Tallinn (Estonija) ili Lincoln Red Imps (Gibraltar) - CFR Cluj (Rumunjska).

Ždrijeb je od 12 sati.

 

Komentari 111