Sport

Komentari 111

Dinamo će igrati protiv Legije ili Flore ako prođe ili ispadne iz LP

Dinamo će igrati protiv Legije ili Flore ako prođe ili ispadne iz LP

Nogometaši Dinama saznali su potencijalnog protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka prođu li ciparskog prvaka Omoniju. Bit će to poljski prvak Legija ili estonska Flora. U prvoj bi utakmici bili domaćini

Ždrijeb nije pomazio Dinamo u trećem pretkolu Lige prvaka, ako je uopće i mogao. Prođe li ciparskog prvaka Omoniju, smiješi mu se okršaj protiv najbolje momčadi poljske Ekstraklase za koju igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović (25).

"Modri" su, naime, izvukli pobjednika para između varšavske Legije i estonske Flore Tallinn.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dinamo bi ponovno bio domaćin prve utakmice, kao i protiv Valura u prvom i Omonije u drugom pretkolu, koja je na rasporedu 3. ili 4. kolovoza. Uzvrat u Varšavi ili Tallinnu igrat će se 10. kolovoza.

Pobjednik će osigurati play-off Lige prvaka i najmanje grupnu fazu Europske lige, a poraženi ide u play-off Europske lige s osiguranom jeseni u novom natjecanju, Konferencijskoj ligi.

Zanimljivo, i ždrijeb trećeg pretkola Europske lige Dinamu i Omoniji donio je isti par. Dakle, tko god izgubi u tom dvoboju, igrat će protiv poraženoga iz dvoboja Legije i Flore. I tu bi Dinamo bio domaćin prve utakmice 5. kolovoza, a gostovao u uzvratu 12. kolovoza.

Legia nikad nije igrala protiv Dinama, a jedini put s hrvatskim se klubom susrela u sezoni 1994/95., kad ju je Hajduk izbacio u dvije utakmice. U Varšavi je bilo 1-0, u Split 4-0 za momčad koju je vodio Ivan Katalinić.

Sjećanja s utakmice protiv Flore još su svježa u svlačionici "modrih" jer su ih prošle godine u play-offu Europske lige na Maksimiru, kad se igralo na jednu utakmicu, izbacili 3-1 golovima Marija Gavranovića i Arijana Ademija (dva).

Maksimirski klub izbacio je Estonce i iz pretkola Kupa Uefe davne sezone 2001/02. u dvije utakmice. Oba puta pobijedio je 1-0. Tomislav Gondžić zabio je u prvoj, Teet Allas autogol u drugoj utakmici. Ilija Lončarević bio je trener Dinama.

Niko Kovač, trener Monaca, imao je dosta sreće u ždrijebu jer je izvukao najslabiji mogući par na papiru, pobjednika dvoboja između bečkog Rapida i praške Sparte. Sreća je pomazila i Crvenu zvezdu, koja prvo mora izbaciti kazahstanski Kairat, a onda bi mogla ići na boljega iz dvoboja armenskog Alaškerta i moldavskog Šerifa.

Treće pretkolo Lige prvaka

put prvaka

ligaški put