To je to što me zanima!

'Tri krune' bez 11 igrača od lani love naslov na mjestu sreće...

DANSKA - ŠVEDSKA (RTL, 17.30) Branitelji naslova su prema kladionicama favoriti, ali Šveđani su se vratili na mjesto sreće, zadnji naslov svjetskog prvaka osvojili su 1999. baš u Egiptu
Vidi originalni članak

Švedska rukometna reprezentacija došla je na SP u Egiptu bez čak 11 igrača koji su lani igrali na Euru! Jedan, Albin Lagergren, se priključio naknadno.

Od tih 11, čak sedam bi ih sigurno bilo u ekipi, a osmi, Kim Ekdahl Du Rietz, završio je karijeru zbog problema s ozljedama, a dio novca od rukometa donirao je humanitarnim organizacijama.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava hrvatskog izbornika Hrvoja Horvata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I tako okrnjeni, sjajni Šveđani su iznenađujuće izborili finale. Neočekivano lagano Švedska je u polufinalu pobijedila Francusku 32-26. Posljednje svjetsko zlato osvojila je 1999. godine, i to baš u - Egiptu.

Aktualni svjetski prvaci Danci su u polufinalu pobijedili europskog prvaka Španjolsku 35-33. Dansku je do pobjede predvodio sjajni Mikkel Hansen s 12 golova te se tako iskupio za crveni karton protiv Egipta.

HRVOJE HORVAT Novi izbornik za 24sata: Volim i ja igrati 7 na 6, ali znam točno kada. A igrači me zovu tata... VIDEO: ANKETA 'Potpuno sam spreman, imam viziju': Što mislite o izboru Horvata za Linina nasljednika?

- Sa Španjolskom je bila utakmica za uživanje, bilo je puno košmara u utakmici s Egiptom u četvrtfinalu, bilo je mučno samo sjediti na stolici i gledati hoćemo li izboriti polufinale. Sad se idemo dobro odmoriti - rekao je junak Hansen nakon utakmice sa Španjolskom pa dodao:

- Na ovom prvenstvu smo promovirali dosta mladih igrača. Brzo upijaju savjete, poslušni su, ali imaju i dobre mentore u nama starijima - našalio se danski superstar.

Osim titule svjetskog prvaka, Danska i Švedska će se boriti za novac koji i nije bogzna kakav. Dok je Francuska prije tri godine u Rusiji na nogometnom prvenstvu zaradila 29 milijuna eura osvajanjem Svjetskog prvenstva, prema podacima BBC-a, svjetski prvak u rukometu dobije 80 tisuća eura.

Možda su Egipćani odlučili malo podebljati nagradu za ovo prvenstvo, ali IHF godinama skriva iznose novčanih nagrada pa je gotovo nemoguće pronaći o kolikoj svoti je riječ.

Prema kladionicama, Danska je apsolutni favorit. Koeficijent na njihovu pobjedu je 1,50, dok je na neiskusne Šveđane koeficijent 3,40.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 31.01.2021.

    hansen osvaja sa 12 golova

  • crowal 31.01.2021.

    Nadam se pobjedi Švedske

Komentiraj...
Vidi sve komentare