To je to što me zanima!

Tudor ruši Allegrija, Mourinha, Tuchela..., a samo su dva kluba uspješnija od njegove Verone

Od Veronina je stadiona napravio utvrdu, a ulazak u utakmicu s 2-0 već postaje - 'tudorovski početak'. Tako je poveo u šest od zadnjih sedam susreta. Dok Allegri kuka: 'Mi smo momčad za sredinu Serie A'
Vidi originalni članak

Sramota Juventusa, Tudor ih je naučio lekciju!

To je samo jedan od naslova talijanskih sportskih listova danas, nakon još jednog posrtaja velikog Juvea. I još jednog velikog skalpa hrvatskog 43-godišnjeg stručnjaka. Hellas Verona pobijedila je Juventus 2-1 i preskočila ga na tablici.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nije to 'moj' Juventus, to je moja Verona! Bilo mi je lijepo u Juveu kao igrač i kao pomoćni trener, ali ovo je bitka i uvijek želim pobijediti - rekao je Tudor i nastavio:

- Nakon vodstva 2-0 osjećao sam da možemo pritisnuti i po treći, ali povukli smo se u drugom dijelu, a Juventus je pojačao tempo. No, zubima i noktima držali smo tri boda.

Otkad je Tudor preuzeo Veronu, samo su Napoli i Milan osvojili više bodova. A ulazak u utakmicu s 2-0 već bi mogao dobiti nadimak "tudorovski početak". Naime, u šest od zadnjih sedam utakmica Verona je povela 2-0! Triput je pobijedila.

- U prijašnjim se utakmicama nakon tog vodstva promijenio mentalitet igrača i to mi se nije sviđalo. Previše smo ga puta ispustili. Ne možeš prestati htjeti zabiti gol. Ali, u subotu smo obrambeno reagirali bolje nego ranije - objasnio je Tudor.

KROTITELJ DIVOVA VIDEO Tudor srušio Juventus! Održao lekciju 'staroj dami', evo kakvu golčinu je dao Simeone

Još je jedan Tudorov uspjeh što je oživio Giovannija Simeonea. Sin Atleticova trenera zabio je šest golova u zadnje dvije utakmice koje je počeo.

- Osim što je dobar napadač, on je inteligentan, skroman, željan učenja, a i njemu i Gianluci Caprariju odgovara moj stil nogometa. Kvaliteta nije samo u nogama nego i u mentalitetu i gladi.

Na kraju je Tušo tješio i kolegiju Maxa Allegrija:

- Imaju kvalitetu, jednog od najboljih trenera i sigurno će biti bolji.

Stadio Bentegodi postaje utvrda, ondje su otkako je došao Tudor pali Roma, Lazio i Juventus!

- Riječi su beznačajne. U lošoj smo situaciji i moramo prihvatiti činjenicu da smo momčad za sredinu tablice. Izvući ćemo se. Nema smisla zažaljevati se, to neće pomoći - ljutit je Allegri, čija je momčad primila 15 golova u 11 kola, što je najgori učinak u ligi od 1961/62. A zabila je samo 15.

- Ovo je dobra momčad, ali ne ide uvijek dobro. Moramo reagirati na ovu situaciju s ponosom i odlučnošću. Shvatili smo da Verona igra fizički nogomet i da se moramo boriti za svaku loptu. Samo to što nose Juventusov dres ne jamči igračima da mogu pobijediti suparnike iz sredine tablice. Nogomet nije mačevanje, moraš se boriti na terenu. Izgubili smo mnogo duela i protiv Sassuola, koji nije tako tjelesno snažna momčad. Pogriješili smo što smo pretpostavili da smo bolji od Verone, a nismo. Moramo biti realni, trenutačno nismo.

Allegri je nastavio:

- Ni jedna velika momčad nije pobijedila bez da je respektirala suparnika. Nedostaje nam želja za borbom. Scudetto? Uh, u subotu je bio skoro zadnji čas da uhvatimo taj korak.

Eto, tako je Tudor frustrirao još jednog velikana. Trener koji uspješno gradi karijeru u inozemstvu, koji je već imao priliku sjediti na klupi Juventusa i Galatasaraya, a opet, toliko ga osporavaju.

U debiju na klupi Verone srušio je Mourinha, osvaja 1,88 bodova po utakmici, što je više nego i dok je vodio Hajduk (1,65 pa 1,56), PAOK (1,51), Galatasaray (1,79), Udinese (1,75 pa 1,33), dok je u Karabuksporu osvajao 1,29 bodova.

Ispustio je vodstvo 2-0 protiv Salernitane, Genoe i Milana, ali je potom srušio Lazio i Juventus. No, zanimljiva je činjenica da ima jednak učinak (pobjeda, remi i poraz) protiv Milana, kao i protiv Kasimpase i Rizespora. A protiv Borussije Dortmund (pobjeda i remi) uspješniji je nego protiv PAS Giannine, Gorice, Šahtera iz Karagandija, Varaždina, Dundalka...

Rušio je Tušo i Allegrijev Juventus, i Thomasa Tuchela, Ćiru Blaževića, Mourinha, Prandellija, Sarrija..., ali nikad Ostersund, Qabalu, Xanthi, Benevento, Panetolikos, Levadiakos, Dilu Gori...

Trener za 'male' klubove? Možda, jer slavili su ga u Karabuksporu, Udineseu i Veroni, ali u velikim klubovima, koji traže vrh i trofeje, poput Hajduka, PAOK-a i Galatasaraya nije uspio. No, tek su mu 43. Priliku u nekom velikanu dobit će opet, sigurno. Možda baš u tom koji je u subotu srušio...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 31.10.2021.

    Naslijedio je jednu dobro posloženu momčad od Jurica .Verona je dobra momčad i njihovi rezultati nisu iznenađenje.

  • Ri-Fiume< 31.10.2021.

    A ovdje ga Rijeka Slaven i Šibenik kantaju......😥

  • 31.10.2021.

    Dajte molim vas malo realnosti,za 10kola Verona ce biti na dnu ljestvice,borit ce se za teski opstanak,ali pod vodstvom novog trenera!

Komentiraj...
Vidi sve komentare