To je to što me zanima!

Fotografija rasplakala milijune: 'Emiliano, tvoja Nala te čeka...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kad se preselio u Nantes 2015. godine, Emiliano Sala bio je sam u novom gradu. Dobio je psa Nalu. Avion u kojem je bio Sala pronašli su na dnu Engleskog kanala. Pas svaku večer gleda u daljinu i čeka
Vidi originalni članak

I Nala te čeka, napisala je Romina Sala, sestra Emiliana Sale, argentinskog nogometaša koji je nestao na putu iz Nantesa prema Cardiffu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon dva tjedna na dnu Engleskog kanala pronađena je olupina aviona u kojem je bilo jedno tijelo, za drugim još tragaju. U avionu su bili Sala i pilot Dave Ibbotson.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I dok su istražitelji odustali, nogometaševa obitelj nije. Skupili su novac za privatnu potragu i pronašli su avion. Čeka se da se vrijeme popravi kako bi mogli izvući olupinu ili barem tijelu koje je unutra, a koje su vidjeli preko podvodne kamere. 

VOZIO EMILIANA SALU Mračna tajna britanskog pilota: Jednom već skrivio pad aviona

Obitelj se i dalje nada, iako je, kako kažu iskusni istražitelji, nada da je Emiliano živ ravna čudu. Jedan od onih koji se nadaju i koji nikad neće odustati je Nala, pas koji je živio s Emilianom u Nantesu. Nala je sad s Emilianovom sestrom Rominom. Svake večeri Nala stane ispred praga, smiri se i gleda u daljinu. 

Pas i čovjek, nešto posebno

Kad se prije četiri godine preselio u Nantes i počeo igrati za tamošnjeg prvoligaša, Emiliano Sala živio je sam. Ubrzo je dobio vjernog prijatelja. Emiliano je na potpis ugovora za Cardiff išao sam, ali čim je sve sredio, spakirao je kofere i vratio se za vikend u Nantes jer se brinuo za psa Nalu. Planirao ga je povesti u Wales. Otišao je u klub pozdraviti se sa suigračima i sjeo na avion.

Sestra je trebala srediti papire kako bi se Emilianu i Nala pridružila u novom klubu.

Nažalost, Emiliano nikad nije stigao u Cardiff.

OBOŽAVALI SU ARGENTINCA Vaha: Salu nikako ne možemo prežaliti, to je baš veliki šok...

Pas i čovjek, čovjek i pas. To je stvarno nešto posebno. Ljubav bez fige u džepu. Za takvu, bezuvjetnu ljubav kakvu četveronožni ljubimac iskazuje prema svom vlasniku, mnogi kažu da se ne može usporediti s nečim sličnim. 

Koliko je samo takvih primjera... Možda i najpoznatiji je onaj iz Japana o Hachiku, vjernom psu koji je gazdu svaki dan pratio na posao do željezničke stanice u Shibuyi. Vlasnik je doživio srčani udar i preminuo je na fakultetu na kojem je radio, a Hachiko je nastavio dolaziti svaki dan sljedećih devet godina.

Čekao ga je na istom mjestu u isto vrijeme. Uginuo je na tom kolodvoru na kojem su napravili i spomenik kao podsjetnik na bezuvjetnu ljubav i odanost. I slučaj Nale i Emiliana sličan je primjer. 

Slika tužnog psa kako čeka svog vlasnika da se vrati, a čekat će ga do kraja svog života, rastužila je milijune ljudi koji su je vidjeli na društvenim mrežama. Ne možete, jednostavno, na ovo ostati hladni. Vjerni pas čeka gazdu da se vrati. Čekat će ga po vrućini i hladnoći, po suncu i oluji, njemu je svejedno.

On će čekati..

Idi na 24sata

Komentari 37

  • potras 06.02.2019.

    O tugooo 😥

  • alen333 06.02.2019.

    Volio sam pse i uvijek sam ih imao dok nisam dobio djecu. To preseravanje oko pasa je postalo jednostavno uzas,tepanje slavljenje rodjendana,pricanje sa njima ko sa nekom djecom,toliko nepotrebnog uvazavanja psecih potreba. Ne shvacajuci da je pas samo pas i da ga tako treba tretirat,umisljajuci da si meka dobra osoba jer imas psa i glumis da je tvoja beba,uvrnuto. A o nekulturi vlasnika da ne pricam setanje bez uzica,drekovima u djecijem parkicima,vodenje u trgovacke centre,javne plaze...

  • Gunersss_ 05.02.2019.

    Super su psi ali macke se defff slađe,umiljatije i snalazljivije..stavi macku u prirodu bez hrane i vode pa vidi ko bi prezivio a ko ne! pas ovisi o ljudima,macks ne! al to je sve nebitno,ko voli vise uzme si onda psa ili macku,samo kazem cinjenice!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare