Obavijesti

Sport

Komentari 62

U olupini aviona Emiliana Sale pronašli tijelo, drugo još traže

U olupini aviona Emiliana Sale pronašli tijelo, drugo još traže
2

Privatni istražitelji uspjeli su u nedjelju locirati olupinu nestalog zrakoplova, a na kameri je u olupini uočeno jedno tijelo. Još uvijek se ne zna pripada li Emilianu Sali ili Daveu Ibbotsonu

VIDEO

U avionu koji je u nedjelju ujutro lociran na dnu Engleskog kanala pronađeno je ljudsko tijelo, javlja AFP.

Privatni istražitelji koje je unajmila obitelj Emiliana Sale u nedjelju su s dva broda locirali ostatke zrakoplova. 

Pronašli su avion u kojem je stradao Argentinac Sala...
Pronašli su avion u kojem je stradao Argentinac Sala...

Fotografije olupine koja se nalazi na dnu mora objavio je AAIB, uz informaciju da je pronađeno i jedno tijelo koje pripada ili Emilianu Sali ili pilotu Daveu Ibbotsonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijelo se nalazi na sjedalu ili ispod olupine, ali još uvijek nije identificirano. Uočeno je zahvaljujući malenoj podmornici (ROV) koja je imala HD kameru.

-Tragično, na videosnimci ROV-a, među olupinama se vidi jedno tijelo. AAIB sada razmatra sljedeći korak u dogovoru s obiteljima putnika i pilota te policijom - rekao je glasnogovornik AAIB-a.

Izvlačenje potopljenog aviona koje se trebalo dogoditi danas odgođeno je zbog lošeg vremena, a odgoda bi ovisno o vremenskim neprilikama moglo potrajati danima.

Otac Emiliana Sale u suzama: Shrvan sam, to je noćna mora
Otac Emiliana Sale u suzama: Shrvan sam, to je noćna mora

Privatne istražitelje financirala obitelj i nogometaši

Emiliano Sala bio je u avionu koji je nestao s radara 21. siječnja u Engleskom kanalu. S njim je bio još pilot Dave Ibbotson. Sala se uputio u Cardiff za koji je tada tek potpisao u transferu vrijednom 17 milijuna eura, no tamo nikada nije došao. 

Potraga za nestalim zrakoplovom obustavljena je nakon tri dana jer spasitelji nisu našli nikakve tragove koji dokazuju da su Sala i pilot živi te su šanse da su preživjeli proglasili ravnima nuli. 

Ta vijest ujedinila je brojne nogometaše. Među njima su bili i Leo Messi, Gonzalo Higuain, N'Golo Kante, Kylian Mbappé, Vaha Halilhodžić koji su uputili obitelji poruku podrške i poslali apel spasilačkim službama da nastave s potragom. Mnogi sportaši su uplatili novac kako bi se potraga nastavila, a na kraju su uspjeli sa svojom akcijom.

- Sve dok postoje mogućnost i nada, molimo vas da ne prestanete tražiti Emilijana. Obitelji i prijateljima šaljem podršku, budite snažni - napisao je Messi.

Za privatnu potragu su skupili oko 300 tisuća eura. Najprije su pronađena sjedala iz aviona, a četiri dana kasnije i avion, ali s lošim vijestima.

Pokretanje videa...

00:55

Prešao u Cardiff

Trebala je to biti sezona iz snova za Salu koji je u Ligue 1 zabio dvanaest golova i zaslužio transfer u Premierligu vrijedan rekordnih 15 milijuna funti. Argentinski nogometaš bio je na putu u svoj novi klub Cardiff, ali u plavom dresu velškog kluba nikad neće zaigrati.

Rođen je u argentinskom Cululuu nedaleko Buenos Airesa 31. listopada 1990. godine. Prošao je nogometnu školu Proyecto Cluba i nakon toga potpisao za francuski Bordeaux i igrao za juniore i B momčad. Za seniore je debitirao s 21-om godinom, ali nakon toga su ga slali na posudbe u francuske niželigaše.

Sezone 2012/12 i 2013/14 proveo je u Orleansu Niortu gdje je zabio 37 golova u 74 utakmice. S dobrim igrama nastavio je i u francuskom prvoligašu Caenu - u 13 utakmica dao je pet golova i to je bilo dovoljno da ga Nantes otkupi od Bordeauxa za milijun eura.

Tri godine i 42 gola kasnije stigao je i poziv iz Cardiffa koji nije mogao odbiti. Željeli su ga i West Ham, Everton, Leicester, Crystal Palace, Fulham i Southampton, ali odlučio se za odlazak u Wales.

Tog 21. siječnja avion u kojem je on bio nestao je iznad Engleskog kanala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem