To je to što me zanima!

'U dvije godine je eksplodirao, ne mogu zamisliti da Inter pusti igrača kao što je Brozović'

Ne iznenađuje me Brozova forma. Godinama raste, u zadnje dvije godine definitivno je eksplodirao. Zahvaljujući svom radu, ali i onima koji su ga trenirali, rekao je Prosinečki
Vidi originalni članak

Ako u istu rečenicu stavite riječi 'veznjak' i 'Hrvatska', prvo ćete pomisliti na Roberta Prosinečkog. Genijalca 80-ih i 90-ih koji je mogao dominirati nogometnim travnjacima da je imao malo manje poroka, piše Gazzetta u uvodu razgovora s bivšim hrvatskim nogometašem. 

POGLEDAJTE VIDEO: Robert Prosinečki

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Večeras od 21 sat u posljednjem kolu Lige prvaka na Santiago Bernabeu igraju Real Madrid i Inter, a Prosinečki je za Gazzettu komentirao igru hrvatskih reprezentativaca Brozovića i Modrića. 

- Ne iznenađuje me Brozova forma. Godinama raste, u zadnje dvije godine definitivno je eksplodirao. Zahvaljujući svom radu, ali i onima koji su ga trenirali. Titula koju je prošle sezone osvojio kao važan protagonist sa Interom bila je prava nagrada. Odmah shvatite kako cijeli Inter trči s njim. Trebalo je vremena da se navikne na talijanski nogomet, ali sada ga je savladao. I to jako kvalitetno - odgovorio je Prosinečki na pitanje je li ga dosada gledao u ovakvim izdanjima. 

Inter u prosjeku trči 113 kilometara po utakmici, a Brozović je uvjerljivo najveći trkač lige koji po utakmici pretrči 13 km. 

- Hajdemo pričati o nogometu, a ne o maratonu... Nije važno koliko kilometara pretrčiš, već kako ih koristiš. Marcelo puno trči, ali uvijek s loptom. Ili je ima u nogama ili razumije kamo ide. To je njegova najbolja sposobnost. Percepcija igre, pozicija. On je moderan, defenzivni vezni, ali i graditeljski. Zato postoje dva Intera, jedan s njim i drugi bez njega - objasnio je. 

OSTAJE LI U INTERU? Perišić: Novi ugovor? Pričat ćemo još, ali želim pobjeđivati

Brozoviću i Perišiću ugovor s Interom istječe za sedam mjeseci, odnosno 30. lipnja. U slučaju da Marcelo ne produži ugovor do kraja godine, već od prvog dana nove godine može pregovarati s europskim klubovima. 

- Znam da mu završava ugovor, ali i da pregovaraju oko produljenja. Ne mogu zamisliti da Inter pusti igrača kakvih je jako malo. Njegov ostanak morao bi Interu biti ključno, strateško pitanje - rekao je Prosinečki nakon čega se osvrnuo i na Perišića:

- On također radi impresivne stvari. U reprezentaciji zauzima drugačiju poziciju nego u Interu, gdje se mora više žrtvovati. Ne znam što će biti s njegovim ugovorom, ali Perišić je također vrhunski u ulozi koju je teško zamijeniti.

Prosinečkog su iz Gazzette pitali je li Modrić sa 36 godina i dalje isti Modrić kao i uvijek?

- Ne možeš biti isti danas i prije četiri ili pet godina, ali u Luki vidim istog prvaka kojem se svi dive u Španjolskoj. Nogometaša koji je središnji dio Ancelottijeve igre, koji mijenja momčad. Unatoč godinama vrlo je profesionalan, a uz to, danas sportaši traju puno duže - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Palmanova 07.12.2021.

    ne pita se Inter nego bogatiji klubovi.ako ga zele.Prosinecki izgleda kao Blazicko debeo

  • 07.12.2021.

    Pa neće ga ni pustiti, a Boga mi ni Perišića

  • 07.12.2021.

    Meni kao hajdukovcu je najveći gušt bio Robi kad Vam je Hajduk uzeo Kup 1991g kad je tvoja Zvezda uzela Kup prvaka .

Komentiraj...
Vidi sve komentare