Sport

Komentari 4

'U dvije godine je eksplodirao, ne mogu zamisliti da Inter pusti igrača kao što je Brozović'

'U dvije godine je eksplodirao, ne mogu zamisliti da Inter pusti igrača kao što je Brozović'

Ne iznenađuje me Brozova forma. Godinama raste, u zadnje dvije godine definitivno je eksplodirao. Zahvaljujući svom radu, ali i onima koji su ga trenirali, rekao je Prosinečki

Ako u istu rečenicu stavite riječi 'veznjak' i 'Hrvatska', prvo ćete pomisliti na Roberta Prosinečkog. Genijalca 80-ih i 90-ih koji je mogao dominirati nogometnim travnjacima da je imao malo manje poroka, piše Gazzetta u uvodu razgovora s bivšim hrvatskim nogometašem. 

POGLEDAJTE VIDEO: Robert Prosinečki

Večeras od 21 sat u posljednjem kolu Lige prvaka na Santiago Bernabeu igraju Real Madrid i Inter, a Prosinečki je za Gazzettu komentirao igru hrvatskih reprezentativaca Brozovića i Modrića. 

- Ne iznenađuje me Brozova forma. Godinama raste, u zadnje dvije godine definitivno je eksplodirao. Zahvaljujući svom radu, ali i onima koji su ga trenirali. Titula koju je prošle sezone osvojio kao važan protagonist sa Interom bila je prava nagrada. Odmah shvatite kako cijeli Inter trči s njim. Trebalo je vremena da se navikne na talijanski nogomet, ali sada ga je savladao. I to jako kvalitetno - odgovorio je Prosinečki na pitanje je li ga dosada gledao u ovakvim izdanjima. 

Serie A - AS Roma v Inter Milan

Inter u prosjeku trči 113 kilometara po utakmici, a Brozović je uvjerljivo najveći trkač lige koji po utakmici pretrči 13 km. 

- Hajdemo pričati o nogometu, a ne o maratonu... Nije važno koliko kilometara pretrčiš, već kako ih koristiš. Marcelo puno trči, ali uvijek s loptom. Ili je ima u nogama ili razumije kamo ide. To je njegova najbolja sposobnost. Percepcija igre, pozicija. On je moderan, defenzivni vezni, ali i graditeljski. Zato postoje dva Intera, jedan s njim i drugi bez njega - objasnio je. 

Brozoviću i Perišiću ugovor s Interom istječe za sedam mjeseci, odnosno 30. lipnja. U slučaju da Marcelo ne produži ugovor do kraja godine, već od prvog dana nove godine može pregovarati s europskim klubovima. 

- Znam da mu završava ugovor, ali i da pregovaraju oko produljenja. Ne mogu zamisliti da Inter pusti igrača kakvih je jako malo. Njegov ostanak morao bi Interu biti ključno, strateško pitanje - rekao je Prosinečki nakon čega se osvrnuo i na Perišića:

- On također radi impresivne stvari. U reprezentaciji zauzima drugačiju poziciju nego u Interu, gdje se mora više žrtvovati. Ne znam što će biti s njegovim ugovorom, ali Perišić je također vrhunski u ulozi koju je teško zamijeniti.

LaLiga - Real Sociedad v Real Madrid

Prosinečkog su iz Gazzette pitali je li Modrić sa 36 godina i dalje isti Modrić kao i uvijek?

- Ne možeš biti isti danas i prije četiri ili pet godina, ali u Luki vidim istog prvaka kojem se svi dive u Španjolskoj. Nogometaša koji je središnji dio Ancelottijeve igre, koji mijenja momčad. Unatoč godinama vrlo je profesionalan, a uz to, danas sportaši traju puno duže - zaključio je. 

Najčitaniji članci