To je to što me zanima!

Preokret na pomolu! Uefa želi završiti ovu sezonu u kolovozu

Uefa je organizirala radnu grupu koja će pronaći rješenja za novonastalu situaciju. Financijski gubici za krovnu europsku nogometnu organizaciju, ali i klubove golemi su, a posebno se to odnosi na novac od TV prava
Vidi originalni članak

Čelnici Uefe užurbano rade "nacrte" za ovu i sljedeću sezonu. Pokušavaju spasiti što se spasiti da i minimizirati štetu prouzrokovanu korona virusom, odnosno odgađanjem i otkazivanjem gotovo svih sportskih događanja. Uefa planira ovu sezonu završiti u kolovozu, piše The Times

Uefa je organizirala radnu grupu koja će pronaći rješenja za novonastalu situaciju. Financijski gubici za krovnu europsku nogometnu organizaciju, ali i klubove golemi su, a posebno se to odnosi na novac od TV prava. Postoji mogućnost da se aktualna sezona završi u kolovozu, a da nova sezona počne gotovo odmah nakon završetka ove.

U BORBI PROTIV KORONE Stadion Man. Cityja postat će 'poligon' za trening medicinara

Uefa je za srijedu 1. travnja zakazala podnevnu video-konferenciju sa predsjednicima svih 55 Saveza svojih zemalja članica. Na tom će virtualnom sastanku Saveze obavijestiti o napretku koji je njena radna grupa postigla u prethodna dva tjedna i diskutirati o mogućim novim terminima odigravanja utakmica.

Naravno, priča je sveobuhvatna i odnosi se, kako na međunarodna natjecanja tako i na nacionalna prvenstva i Kupove, a zaboravljeni, naravno, nisu ni ugovori igrača i prijelazni rokovi.

Uefin predsjednik Aleksander Čeferin već je natuknuo tu mogućnost, iako je još nejasno kako se to planira izvesti. Premiership je svoje utakmice odgodio minimalno do 30. travnja, u LaLigi i Serie A utakmice se neće igrati do daljnjeg jer su te zemlje u Europi najviše pogođene pandemijom korona virusa.

Čelnici engleskog nogometa inzistiraju na utakmicama bez gledatelja, što se čini kao najizgledniji scenarij, a ideja igranja u izoliranim kampovima poput onih na velikim natjecanjima sviđa se klubovima, piše Independent.

Klubovi, posebno oni najveći, već imaju strašne financijske gubitke. U Juventusu su igrači odlučili odreći se dijela primanja u sljedeća četiri mjeseca, a Cristiano Ronaldo odrekao se više od 10 milijuna eura kako bi pomogao "staroj dami".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 30.03.2020.

    Čemu filozofije. Ova sezona je gotova. Koji nastavak? Moliti Boga da pandemija prođe da se može nastaviti na jesen. Volim nogomet, navijam za Dinamo, ali u ovom trenutku živo mi se fučka i za nogomet i za Dinamo.

  • HajdukCrew 30.03.2020.

    Ne treba mi ovaj zivot kad nema te, Hajduk ale, Hajduk ale...

  • mihic82 30.03.2020.

    Pa vrlo.jednostavno, sve sezone se zavrse u ovoj kalendarskoj godini i započnu normalno od 2021. Na pocetku godine. Tako i sve nagrade za igraca sezone, najbolku ekipu godine imaju smisla a svejedno je svjetsko u Kataru 2022 u zimu .... Eto da sam ovo napisao na Uefa sastanku dobio bi plaću, ovako minimalc kod kuce izvlaci iz mene ideje...😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare