To je to što me zanima!

UFC je ispunio Khabibu želju: Sada je prvi na 'P4P' ljestvici!

Khabib je imao samo jednu želju nakon umirovljenja, a UFC mu je ispunio tu želju. 'Dagestanski orao' prvi je na ljestvici pound-for-pound boraca, Amerikanac hrvatskih korijena Stipe Miočić je četvrti
Vidi originalni članak

Khabib Nurmagomedov je pobjedom protiv Justina Gaethjea dokazao da mu nitko ne može parirati. Poslije meča oprostio se od UFC-a, a od njih je htio da mu ispune samo jednu želju -  prvo mjesto pound-for-pound boraca. Dana White mu je tu želju ispunio, a kako i ne bih kad mu je ovaj uprihodio bogatstvo samo od svojih borbi. 

POTEZ PRVAKA 'Išao je na polugu za oca, ali se predomislio. Nije želio ozlijediti Justina pred očima roditelja'

- Samo jednu stvar želim od UFC-a, a to je da me stave na prvo mjesto 'pound for pound' liste, jer to zaslužujem. Apsolutni UFC-ov prvak lake kategorije. 29 pobjeda u 29 borbi. Mislim da to zaslužujem - rekao je Khabib nakon što je trokutom poslao na spavanje Justina Gaethjea, obranio svoj naslov lake kategorije i na kraju otišao u zasluženu mirovinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Khabib pliva uzvodno u rijeci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pound for pound lista je popis najboljih UFC boraca u povijesti na temelju opće sposobnosti i rezultata u svojoj diviziji što znači da se u obzir ne uzima fizička razlika u kategorijama. Tako je UFC ažurirao svoju listu nakon zadnje priredbe i stavio Khabiba na prvo mjesto, dok je Jon Jones pao na drugu poziciju. 

Na trećem mjestu ove liste se nalazi Israel Adesanya, prvak srednje kategorije, dok je četvrti Stipe Miočić, prvak teške kategorije.

NEJEDNAK KRITERIJ UFC-A Pošteno? Khabibu čak sedam puta veća premija od Miočićeve
Khabib je na Instagramu otkrio zbog koja tri sastojka je imao uspješnu karijeru:

- Cijeli život sam radio, ništa nisam lagano dobio i ništa nisam dobio jer sam dobar čovjek. Naporan rad, vjera u Alaha i strpljenje. Zbog ta tri sastojka sam bio uspješan uz kontrolu savjete mog oca, koji je puno vremena proveo sa mnom - napisao je Khabib.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • japanokinezjapano 29.10.2020.

    Ovog Kabiba bi pobijedio bilo koji lik ako samo malo ima znanja u jiu-jitsi i naravno da zna i zveknuti. On se nikada nije borio protiv takvog tipa i zato je sve uspio riješiti tim trokutima.

  • Orwell_Wels 28.10.2020.

    Svaka cast ruji,al Jon je nedodoirljiv trenutno na p4p..smijurija teska

  • banalni otvor 28.10.2020.

    smijurija da je jon jones maknut sa 1. mjesta, covjek sa 15 naslova prvaka je drugi, a onaj sa 4 prvi... mozda jones vise nije dominantan, ali kakav bi khabib bio nakon 15e borbe za naslov?

Komentiraj...
Vidi sve komentare