To je to što me zanima!

Ukrajinska legenda: Ne mogu spavati, ali - pobijedit ćemo!

Dragi moji Ukrajinci, olimpijska obitelj nije ravnodušna prema našoj boli. Kao i svaki Ukrajinac, sada ne mogu spavati. Svoju zemlju branim svim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju, napisao je Bubka
Vidi originalni članak

Legendarni ukrajinski skakač s motkom Sergej Bubka (58), koji obnaša dužnost predsjednika Ukrajinskog nacionalnog olimpijskog odbora (NOC), objavio je u petak na svom Twitteru riječi "pobijedit ćemo" misleći pritom na rusku invaziju na njegovu zemlju.

- Volim svoju Ukrajinu svim srcem. Pod njezinom zastavom dobio sam najviše počasti - napisao je na ukrajinskom na društvenoj mreži.

- Pobijedit ćemo - dodaje bivši svjetski rekorder koji se do sada nije javljao.

Šampion je pismom predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasa Bacha ovlastio da koordinira humanitarnu pomoć Ukrajini iz Lausanne - sjedišta MOO-a.

- Dragi moji Ukrajinci, olimpijska obitelj nije ravnodušna prema našoj boli. Kao i svaki Ukrajinac, sada ne mogu spavati. Svoju zemlju branim svim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju, koristeći sve svoje međunarodne veze.

ODGOVORILI RUSIMA Ukrajina tvrdi: Zelenski nije pobjegao preko granice PUTIN SCHOLZU: 'Mirovni pregovori mogući tek kada se ispune ruski zahtjevi'

Prvi čovjek koji je preskočio šest metara izrazio je zahvalnost na porukama potpore iz cijelog svijeta. “Rat mora prestati, mir i čovječnost moraju prevladati”, dodao je.

Mnogi ukrajinski sportaši mobilizirali su se protiv ruske invazije na njihovu zemlju, a neki su otišli toliko daleko da su uzeli oružje u ruke.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • činjenićar 04.03.2022.

    Ti ces pobjedit?tajkuni da ti ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare