Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ukrajinska legenda: Ne mogu spavati, ali - pobijedit ćemo!

Ukrajinska legenda: Ne mogu spavati, ali - pobijedit ćemo!

Dragi moji Ukrajinci, olimpijska obitelj nije ravnodušna prema našoj boli. Kao i svaki Ukrajinac, sada ne mogu spavati. Svoju zemlju branim svim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju, napisao je Bubka

Legendarni ukrajinski skakač s motkom Sergej Bubka (58), koji obnaša dužnost predsjednika Ukrajinskog nacionalnog olimpijskog odbora (NOC), objavio je u petak na svom Twitteru riječi "pobijedit ćemo" misleći pritom na rusku invaziju na njegovu zemlju.

- Volim svoju Ukrajinu svim srcem. Pod njezinom zastavom dobio sam najviše počasti - napisao je na ukrajinskom na društvenoj mreži.

- Pobijedit ćemo - dodaje bivši svjetski rekorder koji se do sada nije javljao.

Šampion je pismom predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasa Bacha ovlastio da koordinira humanitarnu pomoć Ukrajini iz Lausanne - sjedišta MOO-a.

- Dragi moji Ukrajinci, olimpijska obitelj nije ravnodušna prema našoj boli. Kao i svaki Ukrajinac, sada ne mogu spavati. Svoju zemlju branim svim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju, koristeći sve svoje međunarodne veze.

Ukrajina tvrdi: Zelenski nije pobjegao preko granice
Ukrajina tvrdi: Zelenski nije pobjegao preko granice
'Mirovni pregovori mogući tek kada se ispune ruski zahtjevi'
'Mirovni pregovori mogući tek kada se ispune ruski zahtjevi'

Prvi čovjek koji je preskočio šest metara izrazio je zahvalnost na porukama potpore iz cijelog svijeta. “Rat mora prestati, mir i čovječnost moraju prevladati”, dodao je.

Mnogi ukrajinski sportaši mobilizirali su se protiv ruske invazije na njihovu zemlju, a neki su otišli toliko daleko da su uzeli oružje u ruke.