To je to što me zanima!

Careee! Čilić izbacio 5. nositelja i ušao u 1/8 finala Melbournea

Marin Čilić pobijedio je u 3. kolu Australian Opena Andreja Rubljova sa 7-5, 7-6 (3), 3-6, 6-3 i plasirao se u osminu finala gdje će ga čekati mladi Kanađanin Felix Auger Aliassime
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski tenisač dočekao je 3. kolo Australian Opena u ulozi 'underdoga', a takvu Čilić najviše voli na velikim pozornicama. Rubljov je uoči meča bio veliki favorit za pobjedu, no Čilić ga je šokirao sa 7-5, 7-6(3), 3-6 6-3 i izborio osminu finala gdje će igrati protiv Felixa Augera Aliassimea.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čilić je prvi set otvorio s ranim breakom te poveo 4-1, no Rus dolazi do izjednačenja s tri uzastopna gema, no njegova sreća nije dugo trajala jer je Marin napravio novi break za 7-5 i uzeo prvi set.

Drugi set, za razliku od prvog, nije ponudio niti jednu break loptu, a Čilić je bio s(p)retniji u tie breaku i osvojio ga sa 7-3.

POGLEDAJTE VIDEO Đokoviću ispričao vic i nasmijao ga do suza: Znaš Federera?

Treći je set krenuo kao u snovima. Čilić odmah dolazi do tri break lopte, no ne iskorištava nijednu! Ipak, u sljedećem servis gemu Rusa dolazi do breaka u trećem setu. A poslije sna su došle noćne more. Rubljov je s pet uzastopnih gemova okrenuo 3-1 na 6-3 i osvojio treći set. A mi smo se pribojavali već mnogo puta viđene situacije, do koje na koncu nije došlo.

Marin je ponovno breaknuo u četvrtom gemu seta, ovog puta četvrtog, a takvu prednost nije ispuštao do kraja. Ma, nije dopustio 5. nositelju nijednu break loptu do kraja meča!

Svi znamo da kada Marin Čilić igra najbolji tenis može pobijediti baš svakoga na svijetu. Prije četiri godine ovdje je u finalu izgubio od Rogera Federera, kojega sada nema, kao ni Đokovića. Marinu je sada preko Kanađanina otvoren put do četvrtfinala gdje će ga, ako prođe, čekati prvi nositelj Danil Medvjedev.

ISPALI PRVI NOSITELJI Kyrgios se ludirao pa izbacio Pavića i Mektića! Mate publici: Neće vas ubiti da nas poštujete!

Inače bila je ovo Čilićeva druga Top 10 pobjeda u posljednje četiri godine. Zadnju je ostvario 2020. pobijedivši Roberta Bautistu-Aguta.

 

Idi na 24sata

Komentari 177

  • Real_Madrid81 22.01.2022.

    Ma da igra sjajno pa kad treba dobit ga popusi😂😂

  • vedii888 22.01.2022.

    Čilić je pobjedio.

  • bobi flips 123 22.01.2022.

    Di ste sad pljuvaci Marina? Marin je grand slam pobjednik. Zaradio miljune i vi pljuvate po njemu

Komentiraj...
Vidi sve komentare