To je to što me zanima!

Hrvatski maestro opet briljirao! Modrić zabio spektakularan gol, Real je srušio nemoćnu Barcu...

Real Madrid je u sjajnom El Clasicu srušio Barcelonu 3-1 na Camp Nou! Vidjeli smo dva gola u prvih osam minuta kada su zabijali Valverde i Fati, a pobjedu Realu donijeli su Ramos i sjajni Luka Modrić...
Vidi originalni članak

Nakon što ih je prvog dana ožujka nokautirao na Santiago Bernabeuu, Real Madrid je opet napakostio Barceloni i to u njezinom dvorištu. Messi je bio nevidljiv i nezainteresiran, vezni red Barce potpuno nadigran i nemoćan, a obrana je puštala na sve strane. U takvim okolnostima je jednostavno nemoguće očekivati nešto protiv ovakvog Reala koji kažnjava svaku pogrešku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako se i očekivalo, utakmica je krenula pakleno. Već u petoj minuti Valverde je zabio za 1-0 nakon izvanredne Benzemine lopte, a samo tri minute kasnije Ansu Fati (17)  je postao najmlađi igrač koji je zabio u El Clasicu. Mladi napadač je izjednačio na 1-1 nakon odlične Albine asistencije.

Igrao se otvoren nogomet, gol je visio u zraku, a obje momčadi su neumorno jurcale naprijed-nazad. Kako se bližilo poluvrijeme, to je tempo padao, a onda je Barca u drugom poluvremenu preuzela konce igre. Tako se barem činilo. Držala je posjed i diktirala tempo, ali to je sve bilo bezopasno. Ramos je odlično motrio na Messija koji je bio nemoćan, a onda ih je nasamario i u napadu izborivši penal. 

Potpuno je neobjašnjivo i nejasno zašto je Lenglet vukao Ramosa za ruku uoči kornera u svome šesnaestercu u potpuno bezazlenoj situaciji u kojoj lopta nije ni išla na španjolskog stopera. Iskusni Ramos, kakav je, naravno da je to iskoristio i odmah pao na pod. Nakon pregleda VAR snimke, Ramos je dobio penal kojeg je i zabio za 2-1 u 63. minuti.

Real se nakon toga povukao i čuvao rezultat, ali Barcelonina igra bila je toliko troma i bezidejna pa je izgledalo da ne bi zabila i da se igra do sutra. Spore kretnje u veznom redu, jako spora tranzicija i gosti su ih bez problema kontrolirali. A kada su vidjeli da mogu zagristi još jače, to su i napravili. U 80. minuti Neto je sjajno obranio Ramosu i Kroosu ogromne prilike, ali u 90. minuti nije ništa mogao kada je hrvatski maestro pokazao zašto je već godinama jedan od najboljih veznjaka svijeta. 

Luka je gurnuo loptu u for za Viniciusa kojeg je Neto pokupio zajedno s loptom. Ipak, lopta je par sekundi kasnije opet završila kod hrvatskog veznjaka, a on je onda odlučio poslati golmana Katalonaca na pravi ringišpil. Poslao ga je prvo udesno, a Neto je nasjeo. Nakon toga, kad je Luka otišao ulijevo, već je bilo prekasno... Zabio je prekrasan gol vanjskom za konačnih 3-1.

Real je tako još jednom nemoćnu Barcu bacio u očaj i ostavio ju samu sa svojim problemima, a sebi osigurao veliku pobjedu. Ovo je Barceloni čak treći poraz nakon prvih šest kola što ju je smjestilo na deseto mjesto. Vjerovali ili ne, Modriću je to prvi gol u El Clasicu. Rakitić je zabio dva, a Davor Šuker četiri. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 155

  • skyvision 24.10.2020.

    kakva lakoca igranja...nije samo gol vrh,nego cijela akcija,kako se covjek otrese kod centra 2 igraca,ode naprijed,da loptu s ocima onom panju,i naravno secer na kraju...Luka svaka cast,ne znam kom se on mora dokazivati vise,covjek je 9 g standardni u najvecem svjetskom sportskom drustvu,nosi broj 10...ne vjerujem da jos postoje neki koji ga ne priznaju...

  • 24.10.2020.

    Tipično za nas Hrvate Koliko sam vidio komentare su bili, Luka je ostario, Mamicev čovjek, loša kopija. Kada napravi ovako nešto dobro onda je kralj Hahaha

  • PFC1 24.10.2020.

    Modrić igracina

Komentiraj...
Vidi sve komentare