To je to što me zanima!

Čudesan preokret Mađara! Sad je potpuni dar-mar u skupini

Sjajna Slovenija u prvom, ali još bolja Mađarska u drugom poluvremenu! Velikim preokretom (28-29) nošena na krilima sjajnog Bencea Banhidija, Mađarska je došla u društvo legitimnih kandidata za polufinale
Vidi originalni članak

Tvrdu i napetu utakmicu odigrali su nam susjedi. Sloveniji je pripalo prvo, ali ono bitnije, Mađarskoj drugo poluvrijeme koja je velikim preokretom stigla do pobjede 29-28 (13-16) i tako došla u društvo legitimnih kandidata za polufinale Europskog prvenstva.

Briljirao je Bence Banhidi s devet golova, Patrik Ligetvari dodao je šest dok je Roland Mikler imao devet obrana. Mađarska je ovom pobjedom stigla do četvrtog boda u skupini i tako napravila pravi mali dar-mar.

Slovenija je bolje otvorila susret i na pogon vrlo raspoloženog Boruta Mačkovšeka polako gradila prednost u prvom poluvremenu. U jednom trenutku imala je čak četiri gola viška prije nego je na poluvrijeme otišla s rezultatom 16-13.

Igrala se tvrda utakmica, obje reprezentacije skupile su po tri isključenja u prvom dijelu, no onda je u nastavku uslijedio nevjerojatan pad Slovenaca.

Stao je Mačkovšek, stala je i Slovenija. U prvih 10 minuta zabila je samo jedan gol i Mađari su to znali iskoristiti. U 40. minuti stigli su do izjednačenja, a tri minute kasnije i do prvog vodstva nakon više od pola sata.

Mađarska je, u naletu, stigla i do vodstva kojeg do kraja utakmice nije više ispuštala. Bolja Mađarska ukupno gledano stigla je do zaslužene pobjede i tako napravila dar-mar u skupini.

Sada Norveška, Slovenija i Mađarska imaju po četiri boda, Island je pobjedom nad Portugalom stigao do prvih bodova i u slučaju da Švedska iznenadi Norvešku (18.30 sati) imali bi situaciju gdje tri momčadi imaju po četiri boda, a tri po dva.

To znači da se protivnik Hrvatske u polufinalu potencijalno neće znati do samoga kraja.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • 20.01.2020.

    Dzabe vam sve kad mi osvajamo!

  • hyndaii 19.01.2020.

    Divota.Janezi popušili.Divotaaaaaaa !

  • 19.01.2020.

    Zoki je bio za Janeze, on ne voli Orbana...

Komentiraj...
Vidi sve komentare