To je to što me zanima!

Vatreni slavili na fešti u Omišu, zabijali Perišić, Petko i Modrić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na utakmici je bilo 5364 gledatelja, a to je bila prava fešta. Od Omiša se oprostila i legenda kluba, 44-godišnji Jure Žilić koji je pri izlasku iz igre u drugom poluvremenu dobio Perišićev dres s potpisima reprezentativaca
Vidi originalni članak

Velika fešta u malom mistu, 5364 gledatelja okupilo se jučer u Omišu kako bi proslavilo stoti rođendan svoga kluba, ali i pozdravilo hrvatsku reprezentaciju, koja je prvi put došla u njihov prelijepi grad. 

Mjesecima su trajale pripreme, svi su se stavili u službu projekta koji je razveselio sve, od najstarijih do onih najmlađih. Obično se kaže kako su na tribinama bili svi od 7 do 77 godina, no ovaj put bilo je i puno starijih i puno mlađih. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najteže pitanje bilo je za koga će navijati, no Omiš je bio prvi izbor uz dodatak: 

- Ma i za Hrvatsku jer ovo je ipak jedinstvena prilika. 

Satima prije utakmice navijači su počeli puniti stadion Anđelka Marušića Ferate, koji se nalazi uz ušće rijeke Cetine u Jadransko more, oboružani navijačkim rekvizitima, dresovima, a petero najhrabrijih popelo se na uzvisinu iznad Omiša, odakle su susret pratili sa zastavama u rukama. 

- Poseban pozdrav njima, ali i Gorskoj službi spašavanja, koja će ih morati ‘skidati’ - našalio se službeni spiker na stadionu. 

Uoči utakmice razmijenjeni su i darovi, uobičajeni u ovakvim prilikama, a najvrjedniji je svakako dres hrvatske reprezentacije s potpisima svih igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu, a koji je izbornik Zlatko Dalić uručio predsjedniku NK Omiša Vedranu Kovačiću. 

Ivan Perišić bio je kapetan, uoči susreta je zahvalio sugrađanima na prekrasnom dočeku prošloga ljeta i podršci koju reprezentacija uživa, te posebno na povelji počasnog građanina svoga rodnoga grada, koju mu je uručio gradonačelnik Ivo Tomasović. 

Perišić je zabio i prvi gol na utakmici, već nakon 120 sekundi, a spiker se našalio kako je to ipak 1-0 za Omiš jer je gol zabio Omišanin. 

Utakmica je protekla revijalno, niti su igrači Omiša mogli ugroziti gol reprezentacije, niti su se “vatreni” posebno trudili napuniti mrežu domaćina. Iako je u jednom trenutku Marjan Imeri krenuo sam prema golu i pucao pokraj stative, pa je vrckavi spiker objavio da Imerija večeras čeka pucački trening. 

Igralo se dvaput po 40 minuta, a nakon Perišića, još su u prvom dijelu zabili Brekalo i Modrić. Josipu Brekalu to je bio prvi gol za A reprezentaciju pa će mu stadion u Omišu ostati u vječnoj uspomeni. 

U 28. minuti Dalić je izvadio Dominika Livakovića i uveo Lovru Kalinića, a spiker se opet našalio: 

- Livaković je morao izaći jer nije poštovao dogovor da pusti barem jedan gol slavljeniku. 

Srećom, i nebo se smilovalo svima u Omišu, nakon četiri dana neprekidne kiše, razvederilo se i u prvom poluvremenu je sunce sjalo, te pridonijelo da se svi na stadionu lijepo osjećaju. Nažalost, početkom drugog poluvremena opet se sručila kiša, pljusak je rastjerao dio gledatelja s tribine... 

Perišić je izišao u 47. minuti uz ovacije navijača, a kapetansku je traku preuzeo Kalinić. 

Domaćini su bili izuzetno korektni pa tijekom cijele utakmice nisu napravili niti jedan prekršaj, a Hrvatska čak deset! Dvadesetak minuta prije kraja igru je napustila legenda Omiša Jure Žilić, a za nagradu je dobio hrvatski dres. Pružio je trener Omiša svim igračima priliku jer zaigrati protiv Luke Modrića, najboljeg svjetskog igrača, na stadionu u Omišu, igra se vjerojatno jednom u životu. 

- Hvala Omišu, hvala Dalmaciji, bilo je sjajno. Odlazimo iz Dalmacije punog srca i selimo se na Kvarner, gdje ćemo se pripremati. Mi se sad okrećemo Walesu, nažalost, s puno problema. Osim ranije otpisanih Rakitića i Rebića, ostali smo bez Vlašića, Roga i Bradarića - rekao je izbornik Dalić nakon utakmice. 

Bila je to fešta nogometa, Vatreni su se vratili u Dalmaciju... 

 

Idi na 24sata

Komentari 110

  • rođo101 01.06.2019.

    sve je to uredu,al mi nije jasno koji idiot je proglasio tu utakmicu,utakmicom visokog rizika i da je trebalo onoliko osiguranje,a pogotovo u četvrtak šta su radili. taj ko je naredio zaštitarima da po onoj kiši djeci oduzima kišobrane i da ih maltretira treba završit u zatvoru da si malo ohladi tu ludu neprijateljsku glavu.točno imamo u svakoj pori društva određenu skupinu koja sve radi samo da nam ogadi državu i narod.

  • ikik_1 31.05.2019.

    Tako treba, samo trpajte. Ima da se vratimo na 3mjesto po fifi.

  • Santana8 31.05.2019.

    Omiš ponos Hrvatske !!! Ovako bi bilo po ciloj Dalmaciji,euforija i odusevljenje a malu ali glasnu interesnu skupinu sada necu spominjati jer narod ih je pročita !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare