Obavijesti

Sport

Komentari 110

Vatreni slavili na fešti u Omišu, zabijali Perišić, Petko i Modrić

Vatreni slavili na fešti u Omišu, zabijali Perišić, Petko i Modrić
14

Na utakmici je bilo 5364 gledatelja, a to je bila prava fešta. Od Omiša se oprostila i legenda kluba, 44-godišnji Jure Žilić koji je pri izlasku iz igre u drugom poluvremenu dobio Perišićev dres s potpisima reprezentativaca

VIDEO

Velika fešta u malom mistu, 5364 gledatelja okupilo se jučer u Omišu kako bi proslavilo stoti rođendan svoga kluba, ali i pozdravilo hrvatsku reprezentaciju, koja je prvi put došla u njihov prelijepi grad. 

Mjesecima su trajale pripreme, svi su se stavili u službu projekta koji je razveselio sve, od najstarijih do onih najmlađih. Obično se kaže kako su na tribinama bili svi od 7 do 77 godina, no ovaj put bilo je i puno starijih i puno mlađih. 

Pokretanje videa...

05:54

Najteže pitanje bilo je za koga će navijati, no Omiš je bio prvi izbor uz dodatak: 

- Ma i za Hrvatsku jer ovo je ipak jedinstvena prilika. 

Satima prije utakmice navijači su počeli puniti stadion Anđelka Marušića Ferate, koji se nalazi uz ušće rijeke Cetine u Jadransko more, oboružani navijačkim rekvizitima, dresovima, a petero najhrabrijih popelo se na uzvisinu iznad Omiša, odakle su susret pratili sa zastavama u rukama. 

- Poseban pozdrav njima, ali i Gorskoj službi spašavanja, koja će ih morati ‘skidati’ - našalio se službeni spiker na stadionu. 

Uoči utakmice razmijenjeni su i darovi, uobičajeni u ovakvim prilikama, a najvrjedniji je svakako dres hrvatske reprezentacije s potpisima svih igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu, a koji je izbornik Zlatko Dalić uručio predsjedniku NK Omiša Vedranu Kovačiću. 

Ivan Perišić bio je kapetan, uoči susreta je zahvalio sugrađanima na prekrasnom dočeku prošloga ljeta i podršci koju reprezentacija uživa, te posebno na povelji počasnog građanina svoga rodnoga grada, koju mu je uručio gradonačelnik Ivo Tomasović. 

Perišić je zabio i prvi gol na utakmici, već nakon 120 sekundi, a spiker se našalio kako je to ipak 1-0 za Omiš jer je gol zabio Omišanin. 

Utakmica je protekla revijalno, niti su igrači Omiša mogli ugroziti gol reprezentacije, niti su se “vatreni” posebno trudili napuniti mrežu domaćina. Iako je u jednom trenutku Marjan Imeri krenuo sam prema golu i pucao pokraj stative, pa je vrckavi spiker objavio da Imerija večeras čeka pucački trening. 

Igralo se dvaput po 40 minuta, a nakon Perišića, još su u prvom dijelu zabili Brekalo i Modrić. Josipu Brekalu to je bio prvi gol za A reprezentaciju pa će mu stadion u Omišu ostati u vječnoj uspomeni. 

U 28. minuti Dalić je izvadio Dominika Livakovića i uveo Lovru Kalinića, a spiker se opet našalio: 

- Livaković je morao izaći jer nije poštovao dogovor da pusti barem jedan gol slavljeniku. 

Srećom, i nebo se smilovalo svima u Omišu, nakon četiri dana neprekidne kiše, razvederilo se i u prvom poluvremenu je sunce sjalo, te pridonijelo da se svi na stadionu lijepo osjećaju. Nažalost, početkom drugog poluvremena opet se sručila kiša, pljusak je rastjerao dio gledatelja s tribine... 

Perišić je izišao u 47. minuti uz ovacije navijača, a kapetansku je traku preuzeo Kalinić. 

Domaćini su bili izuzetno korektni pa tijekom cijele utakmice nisu napravili niti jedan prekršaj, a Hrvatska čak deset! Dvadesetak minuta prije kraja igru je napustila legenda Omiša Jure Žilić, a za nagradu je dobio hrvatski dres. Pružio je trener Omiša svim igračima priliku jer zaigrati protiv Luke Modrića, najboljeg svjetskog igrača, na stadionu u Omišu, igra se vjerojatno jednom u životu. 

- Hvala Omišu, hvala Dalmaciji, bilo je sjajno. Odlazimo iz Dalmacije punog srca i selimo se na Kvarner, gdje ćemo se pripremati. Mi se sad okrećemo Walesu, nažalost, s puno problema. Osim ranije otpisanih Rakitića i Rebića, ostali smo bez Vlašića, Roga i Bradarića - rekao je izbornik Dalić nakon utakmice. 

Bila je to fešta nogometa, Vatreni su se vratili u Dalmaciju... 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu