To je to što me zanima!

'Vatreni' mercato: Četvorica su Dalićevih asova mijenjala klub

Najveći transfer od svih naših nogometaša blizu reprezentacije napravio je Petar Musa koji je za 10 milijuna eura otišao u MLS. Brekalo i Jakić će na posudbama tražiti svoje mjesto na Europskom prvenstvu...
Vidi originalni članak

Zimski prijelazni rok završio je u Ligama petice, nogometno tržište ostalo je otvoreno tek u još nekim europskim zemljama. Hrvatski prvoligaši mogu trgovati do 15. veljače, a od donekle zanimljivijih liga još su aktivni klubovi u Turskoj, Austriji, Švicarskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Kini...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do kraja zimskog "mercata" u tim ligama ne bi trebalo biti velikih, onih pravih bombastičnih transfera, nitko od ovih klubova (osim donekle Turaka) ne može u svoje lige privući one prave nogometne velikane. A ova je zima bila prilično mršava po pitanju "vatrenih", samo su četvorica igrača sa šireg (onog najšireg) popisa Zlatka Dalića proteklih dana promijenili klubove.

PODRŠKA NA DERBIJU VIDEO Perišić i Brekalo izašli na krcati Poljud i izazvali euforiju

Josip Brekalo više nije želio čekati minute u Fiorentini, pa se u velikoj transfer-sagi vratio u HNL. Dinamo je dugo figurirao kao glavna opcija za dolazak 25-godišnjeg krilnog igrača, pa je Brekalo na veliko iznenađenje završio u Hajduku. I sad će na Poljudu tražiti vizu za Europsko prvenstvo, pokušati se nametnuti izborniku Zlatku Daliću.

Brekalo je posljednji put u reprezentativnom kadru bio u listopadu, novi igrač Hajduka sudjelovao je u porazima "vatrenih" od Turske (1-0) i Walesa (2-1). Na neki način ispao i žrtveno janje tih rezultatskih debakla, Brekala nije bilo u reprezentaciji u studenom kad je Hrvatska preko Latvije (2-0) i Armenije (1-0) izborila Europsko prvenstvo.

NAPUŠTA BENFICU Musa u MLS-u! Njegov je novi klub srušio rekord da ga dovede

Slična je priča s Petrom Musom još jednim igračem koji nije u reprezentaciji "preživio" poraze od Turske i Walesa. Musa je na to okupljanje stigao u dobroj formi, nerijetko zabijao u dresu Benfice, iako u portugalskom velikanu nikad nije dobio željenu minutažu. I Musa se odlučio za odlazak. Tražili su ga Talijani, špekuliralo se o Bundesligi, a on je završio u MLS-u.

Petar Musa je za 10 milijuna eura prešao u Dallas, postao osmi najskuplji ulazni transfer u povijesti MLS-a! I najskuplji europski nogometaš koji je ikada stigao u SAD. To samo govori s kakvim renomeom Musa stiže u Dallas gdje se od njega očekuju golovi. A onda se možda i vrati na popis Zlatka Dalića.

ZAPALIO NAVIJAČE PRED DERBI Perišićeva poruka u kasni sat: Jače nego ikada. Svi zajedno...

Za promjenu sredine ove se zime odlučio i Kristijan Jakić. Bivši igrač Dinama bio je član "vatrenih" na Svjetskom prvenstvu u Katru, reprezentaciju još okusio u ožujku 2023. godine, a od tada ga u Eintrachtu nema na mapi. Jakić se mučio s neigranjem i ove sezone, na jesen skupio tek 303 službene minute, pa se zaputio na posudbu u Augsburg. I tu je za sada bitan...

Zlatko Dalić ima visoko mišljenje o Jakiću, voli takav tip igrača, sad je sve na 26-godišnjem veznjaku. Ako se Jakić opet nametne, zaigra u skladu s vlastitim očekivanjima, može se nadati prilici među "vatrenima". Bar za širi popis na kojem nije bio gotovo godinu dana.

NAPUSTIO BENFICU VIDEO 'Vatreni' otišao u MLS za rekordni iznos u povijesti kluba!

I za kraj, klub je promijenio i Ivan Perišić. Ikona hrvatske nogometne reprezentacije vratila se kući, Perišić je poslije 18 godina opet igrač Hajduka. Zbog ozljede koljena do daljnjega ga neće biti na terenu, ali Perja bi se do Europskog prvenstva trebao vratiti, koliko-toliko uhvatiti formu za sve izazove u Njemačkoj.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - -> NU4.FUN

  • Matej97 02.02.2024.

    Daj ajmo malo dramaturgije... Ne pise nam se dobro bla bla.... Hrvatska je ionako najbolje rezultate pokazala i ostvarila bez ove 3 "vaznih" igraca... Od nabrojane 4ice jedino Perisic je zasluzan za nase rezultate uz ostatak momcadi.... Musa nije pruzio nijednu dobru tekmu za repku, Brekalo samom pojavom vidis koliko je lik umisljen i ufuran, a evo rang mu je Hajduk (ma da ne bi se cudio da i tu bude na klupi), Jakic je dobar samo mu treba kontinuitet igre, a ne da igra pa naredna 3 kola grije klupu i mislim da je pogodio sa Augsburgom.... Ostatak momcadi je isti kao i u Katru tako da mislim da na EP uz zdravog Perisica mozemo napraviti dobar plasman

  • Jadna drzavo !!!!!!!!! 02.02.2024.

    Sljedi jedno 20-30godina pauze opet ! Nitko od novih u napadu i vezi ne daje nadu da ce nesto biti napravljeno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare