To je to što me zanima!

Veliki Çakir otišao u mirovinu! Posljednji put sudio je Dinamu

Turski sudac Cüneyt Çakir (45) je u utorak na sebe navukao sudački dres i hlačice, oko ruke stavio znojnik i posljednji put puhnuo u zviždaljku
Vidi originalni članak

Dinamo je u utorak u Razgradu pobijedio Ludogorec 2-1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, a taj susret ostat će upamćen kao dan kada je sa scene otišao jedan od najboljih svjetskih sudaca posljednjih godina. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je to dan kao i svaki drugi, još jedna utakmica u nizu, ali za njega posebna. Turski sudac Cüneyt Çakir (45) je u utorak na sebe navukao sudački dres i hlačice, oko ruke stavio znojnik i posljednji put puhnuo u zviždaljku.

Utakmicu Dinama i Ludogoreca odradio je bez pogreške i to na svoj način. Sitne građe, ali izazivao je strahopoštovanje. Uvijek se na terenu postavljao autoritativno dajući odmah do znanja igračima da s njim nema priče. Nikada nije bio od prevelikih rasprava s igračima nit je sebe stavljao u prvi plan, sve bi rješavao po kratkom postupku. Usmena opomena ili karton. 

Godinama je bio jedan od najboljih svjetskih sudaca, sudio je brojne velike utakmice, a i nama je u vrlo lijepom pamćenju. Susretao se s Dinamom u Europi i s našom reprezentacijom u nekoliko navrata, a pogotovo nam je u lijepom pamćenju ostao iz 2018. godine kada smo u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji srušili Englesku (2-1) za plasman u finale.

Također, pravdu je dijelio i 2013. godine na Maksimiru kada je Hrvatska srušila Srbiju u čudesnoj atmosferi. u kvalifikacijama za SP u Brazilu. U turskom prvenstvu sudio je od 2001. godine, odradio je tri Europska prvenstva, dva Svjetska te je 2015. godine bio glavni arbitar na finalu Lige prvaka Barcelone i Juventusa. 

Svoje na terenu je odsudio, ali još neće u mirovinu. Svoje bogato znanje dijelit će mlađim kolegama u Turskom nogometnom savezu gdje su ga postavili za glavnog instruktora.  

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Palmanova 06.08.2022.

    mogo je dat crveni karton u onoj situaciji,pomogo nam

  • Kapo 05.08.2022.

    Sudia je epsko polufinale 2018 protiv Englezica perfektno.

  • edo0308 05.08.2022.

    Super sudac, autoritet na terenu, nema zajebancije sa njim

Komentiraj...
Vidi sve komentare