Obavijesti

Sport

Komentari 6

Veliki Çakir otišao u mirovinu! Posljednji put sudio je Dinamu

Veliki Çakir otišao u mirovinu! Posljednji put sudio je Dinamu

Turski sudac Cüneyt Çakir (45) je u utorak na sebe navukao sudački dres i hlačice, oko ruke stavio znojnik i posljednji put puhnuo u zviždaljku

Dinamo je u utorak u Razgradu pobijedio Ludogorec 2-1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, a taj susret ostat će upamćen kao dan kada je sa scene otišao jedan od najboljih svjetskih sudaca posljednjih godina. 

Pokretanje videa...

Goran Adamovski Dinamo 00:25

Bio je to dan kao i svaki drugi, još jedna utakmica u nizu, ali za njega posebna. Turski sudac Cüneyt Çakir (45) je u utorak na sebe navukao sudački dres i hlačice, oko ruke stavio znojnik i posljednji put puhnuo u zviždaljku.

Razgrad: GNK Dinamo i PFC Ludogorets u prvoj utakmici 3. pretkola UEFA Liga prvaka

Utakmicu Dinama i Ludogoreca odradio je bez pogreške i to na svoj način. Sitne građe, ali izazivao je strahopoštovanje. Uvijek se na terenu postavljao autoritativno dajući odmah do znanja igračima da s njim nema priče. Nikada nije bio od prevelikih rasprava s igračima nit je sebe stavljao u prvi plan, sve bi rješavao po kratkom postupku. Usmena opomena ili karton. 

Razgrad: GNK Dinamo i PFC Ludogorets u prvoj utakmici 3. pretkola UEFA Liga prvaka

Godinama je bio jedan od najboljih svjetskih sudaca, sudio je brojne velike utakmice, a i nama je u vrlo lijepom pamćenju. Susretao se s Dinamom u Europi i s našom reprezentacijom u nekoliko navrata, a pogotovo nam je u lijepom pamćenju ostao iz 2018. godine kada smo u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji srušili Englesku (2-1) za plasman u finale.

Zagreb: Kvalifikacije za SP 2014., Hrvatska - Srbija

Također, pravdu je dijelio i 2013. godine na Maksimiru kada je Hrvatska srušila Srbiju u čudesnoj atmosferi. u kvalifikacijama za SP u Brazilu. U turskom prvenstvu sudio je od 2001. godine, odradio je tri Europska prvenstva, dva Svjetska te je 2015. godine bio glavni arbitar na finalu Lige prvaka Barcelone i Juventusa. 

Moskva: Hrvatska i Engleska u produžetcima polufinala svjetskog nogometnog prvenstva

Svoje na terenu je odsudio, ali još neće u mirovinu. Svoje bogato znanje dijelit će mlađim kolegama u Turskom nogometnom savezu gdje su ga postavili za glavnog instruktora.