To je to što me zanima!

Veličanstvena pobjeda Ćorića, uzeo naslov Rogeru Federeru!

Najveća pobjeda Borne Ćorića u karijeri. U finalu Hallea mladi hrvatski tenisač pobijedio je branitelja naslova Rogera Federera 7-6, 3-6, 6-2 te najavio da bi se mogli još koji put vidjeti u finalu
Vidi originalni članak

Kakav meč Borne Ćorića, vjerojatno najveća pobjeda u karijeri! Mladi hrvatski tenisač osvojio je teniski turnir u Halleu pobijedivši u finalu Rogera Federera 7-6, 3-6, 6-2!

U prvom setu Borna je dogurao do tie-breaka i kad se činilo da će Federer pri rezultatu 6-4 lakoćom privesti set kraju, Borna se čudesno vraća, osvaja četiri poena za redom i slavi 8-6 u 13. igri.

U drugom setu Federer je napravio break u najgorem trenutku za Ćorića, pri rezultatu 4-3 i mirno je priveo set kraju nakon velike Bornine pogreške na mreži. A onda odlučujući set, Borna ponovno igra sjajno, pritišće Federera, a to se isplatilo pri rezultatu 3-2, iskoristio je prvu priliku za break i meč priveo mirno kraju za svoj prvi naslov na travi.

Ovo je za Bornu ujedno i veliko iznenađenje s obzirom da je do ovog turnira na travi imao tek dvije pobjede u karijeri. A onda je došao u Halle i skinuo s vrha velikog Rogera Federera. Doslovno. Jer, Federer, prošlogodišnji osvajač Hallea, od sutra više neće biti prvi tenisač svijeta, to mjesto prepustio je Nadalu.

S druge strane, ovom pobjedom Borna je postavio svoj najbolji renking karijere. Od ponedjeljka će biti 21. tenisač svijeta.

- Odigrao si sjajan meč i apsolutno zaslužio svoj prvi naslov na travi. Bio si bolji od mene i sretno ti na Wimbledonu - rekao je Federer Borni nakon meča te pohvalio svoj trenerski tim na čelu s Ljubičićem i prepustio riječ Ćoriću:

- Ovo mi je tek drugi ovakav govor pa vas molim za razumijevanje. Roger pratim te od djetinjstva i jako sam sretan što sam mogao igrati finale protiv tebe. Nadam se da ćemo odigrati još koje finale međusobno, možda već ono na idućem turniru (Wimbledon, op.a.) - rekao je Ćorić.

Idi na 24sata

Komentari 183

  • 24.06.2018.

    Bravo mali....☺ virujemo u te.......😀

  • danko1471991 24.06.2018.

    Vi Hercegovci nemate se čime dičiti pa se stalno kitite tuđim perjem...

  • miodrag_misha 24.06.2018.

    gde su sad veliki ljubitelji svajcarca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare