Obavijesti

Sport

Komentari 183

Veličanstvena pobjeda Ćorića, uzeo naslov Rogeru Federeru!

Veličanstvena pobjeda Ćorića, uzeo naslov Rogeru Federeru!
2

Najveća pobjeda Borne Ćorića u karijeri. U finalu Hallea mladi hrvatski tenisač pobijedio je branitelja naslova Rogera Federera 7-6, 3-6, 6-2 te najavio da bi se mogli još koji put vidjeti u finalu

VIDEO

Kakav meč Borne Ćorića, vjerojatno najveća pobjeda u karijeri! Mladi hrvatski tenisač osvojio je teniski turnir u Halleu pobijedivši u finalu Rogera Federera 7-6, 3-6, 6-2!

U prvom setu Borna je dogurao do tie-breaka i kad se činilo da će Federer pri rezultatu 6-4 lakoćom privesti set kraju, Borna se čudesno vraća, osvaja četiri poena za redom i slavi 8-6 u 13. igri.

U drugom setu Federer je napravio break u najgorem trenutku za Ćorića, pri rezultatu 4-3 i mirno je priveo set kraju nakon velike Bornine pogreške na mreži. A onda odlučujući set, Borna ponovno igra sjajno, pritišće Federera, a to se isplatilo pri rezultatu 3-2, iskoristio je prvu priliku za break i meč priveo mirno kraju za svoj prvi naslov na travi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo je za Bornu ujedno i veliko iznenađenje s obzirom da je do ovog turnira na travi imao tek dvije pobjede u karijeri. A onda je došao u Halle i skinuo s vrha velikog Rogera Federera. Doslovno. Jer, Federer, prošlogodišnji osvajač Hallea, od sutra više neće biti prvi tenisač svijeta, to mjesto prepustio je Nadalu.

S druge strane, ovom pobjedom Borna je postavio svoj najbolji renking karijere. Od ponedjeljka će biti 21. tenisač svijeta.

- Odigrao si sjajan meč i apsolutno zaslužio svoj prvi naslov na travi. Bio si bolji od mene i sretno ti na Wimbledonu - rekao je Federer Borni nakon meča te pohvalio svoj trenerski tim na čelu s Ljubičićem i prepustio riječ Ćoriću:

- Ovo mi je tek drugi ovakav govor pa vas molim za razumijevanje. Roger pratim te od djetinjstva i jako sam sretan što sam mogao igrati finale protiv tebe. Nadam se da ćemo odigrati još koje finale međusobno, možda već ono na idućem turniru (Wimbledon, op.a.) - rekao je Ćorić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener