To je to što me zanima!

VIDEO Briljantan gol i hat-trick Di Maríje, Juve nastavlja pohod

Argentinac je dominirao protiv Nantesa uz krasan gol na startu utakmice, a Sevilla umalo prokockala pobjedu 3-0 iz prve utakmice protIv PSV-a. U tri od prve četiri utakmice bilo je i isključenja
Vidi originalni članak

Juventus, Sevilla, Sporting i Bayer Leverkusen pridružili su se Arsenalu, Freiburgu, Ferencvarosu, Feyenoordu, Betisu, Real Sociedadu, Fenerbahčeu i Union Saint-Gilloiseu u osmini finala Europske lige.

Usprkos oduzimanju 15 bodova, Juve ne gubi nadu u trofej ove sezone. Nakon remija protiv Nantesa kod kuće, u Francuskoj je slavio 3-0 s igračem više i lakoćom prošao među 16. Najljepši trenuatk utakmice zbio se već u petoj minuti kad je Ángel Di María s ruba šesnaesterca pogodio suprotne rašlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Francuzi su već u 17. minuti zbog namjernog igranja rukom u šesnaestercu ostali bez Nicolasa Palloisa, a penal je realizirao Di María koji je 12 minuta prije kraja kompletirao hat-trick na dodavanje Dušana Vlahovića.

Sporting je imao sličnu priču s danskim Midtjyllandom. Iako je iz Lisabona ponio samo 1-1, u uzvratu je bio uvjerljiv i pobijedio 4-0, također s igračem više. Sebastian Coates zabio je u 17. za vodstvo, potom je Paulinho u 36. i 38. dobio dva žuta, a u nastavku je Pedro Goncalves dodao dva uz autogol Stefana Gartmanna.

Šesterostruki osvajač ovog natjecanja Sevilla u prvoj je utakmici na Sánchez Pizjuánu pobijedila PSV 3-0 i činilo se kako će lako to obraniti u Eindhovenu, ali nije bilo tako. 

U završnici su domaćini zakoplicirali stvari jer je bivši igrač Seville Luuk de Jong u 77. zabio za vodstvo PSV-a, au nadoknadi je Fabio Silva dodao još jedan. Vremena za ukupno izjednačenje ipak nije bilo, a i ovdje je domaćin završio utakmicu s desetoricom, isključen je Mauro Junior. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Andalužane.

Bayer Leverkusen pobijedio je Monaco 3-2 u uzvratu u Kneževini i tako izjednačio ukupan rezultat na 5-5, a potom prošao na penale 8-6. Breel Embolo golom šest minuta prije kraja izborio je produžetke za domaćine za koje je iz penala u prvom dijelu zabio Wissam Ben Yedder. Florian Wirtz (13.), Exequiel Palacios (21.) i Amine Adli (58.) pogađali su za "apotekare".

Tragičar je u penalima bio Eliot Matazo koji je promašio u drugoj seriji. Za Bayer su zabijali Azmoun, Amiri, Tapsoba, Schick i Diaby, a za domaćine Disasi, Embolo i Volland.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Palmanova 23.02.2023.

    jak je Juve.mogu oni uzeti ovu EL i unatoc 15 bodova minusa u serie A uci kao pobjednik EL u LP nagodinu .ali ono ja ne bi sudio kao penal i jos crveni prestrogo 2 kazne.pogodi ga u ruku.nemos ruku sakrit u dzep.isto kao sto nebi sudio penal za Union Berlin,isto je ruka daleko od tijela ali nemos igrat s rukama u dzepu u opasnom trenutku ili svih 90'.to je prirodna navika micati rukama kao nogama

  • pfc 23.02.2023.

    Remek djelo,nema sta. Ugl,da nije bio jos taj penal i crveni karton,sumnjam ja da bi Juve ovako glatko dobio.. FJ

Komentiraj...
Vidi sve komentare