To je to što me zanima!

VIDEO Hrvatska imala nekog u UFC-u prvi put od 2016., Ivana debitirala porazom na bodove

U UFC-ovu Apex centru u Las Vegasu izgubila je od Brazilke Luane Caroline (30, 9-4). Hrvatska nekog u najjačoj MMA promociji nije imala od 2016., kad su u zagrebačkoj Areni nastupili Filip Pejić i Igor Pokrajac
Vidi originalni članak

Ivana Širić Petrović (29 godina, 6-1) u noći sa subote na nedjelju debitirala je pod okriljem UFC-a, najjače svjetske MMA organizacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča Širić Petrović

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U UFC-ovu Apex centru u Las Vegasu izgubila je jednoglasnom odlukom od iskusne Brazilke Luane Caroline (30, 9-4). Borba je održana u muha kategoriji. Ivani je u kutu bio suprug Saša, koji se inače natječe u jiu-jitsuu.

Ivana je prethodno dominirala Aresovom muha kategorijom. Početkom rujna prošle godine pobijedila je Alexandru Tekenah gušenjem u trećoj rundi i tako postala prva prvakinja u muha kategoriji spomenute francuske organizacije. Pojas je obranila 7. travnja ove godine, kad je, ponovno gušenjem, u četvrtoj rundi završila Eweline Wozniak.

SUDAC: BILO JE SLUČAJNO VIDEO Užasna ozljeda na UFC-u: Mislio sam da mi je iskopao oko LEWANDOWSKI NA MUKAMA Supruga Barcine zvijezde dobila zanimljivu ponudu: 'Robert to ne bi podnio, ali to želim...'

Širić Petrović je u UFC-u nastupila pod norveškom zastavom, budući da već godinama živi u toj zemlji, u Tønsbergu. Rođena je u Njemačkoj, ali je odrasla u Mostaru. Voli doći u Zagreb i trenirati u ATT-u. Iako je nastupila pod norveškom zastavom, u razgovoru za 24sata s ponosom je istaknula da je Hrvatica.

- Ja sam Hrvatica i željela sam predstavljati Hrvatsku i Norvešku. Međutim, morala sam odabrati jednu zastavu i izabrala sam norvešku jer ovdje živim i treniram. Prva sam žena iz Norveške, Hrvatske i BiH koja se bori u UFC-u i to mi puno znači - kazala je uoči borbe.

Postala je prva Hrvatica u UFC-u. Hrvatska nekog u najjačoj MMA promociji nije imala od 2016., kad su u zagrebačkoj Areni nastupili Filip Pejić i Igor Pokrajac.

IVANA PETROVIĆ Hrvatica debitira u UFC-u, ali ne pod trobojnicom 'Lijepe Naše' ŠTETA Prva Hrvatica u UFC-u izgubila u debiju: Širić Petrović nije mogla protiv bolje brazilske suparnice

>>Video borbe pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zera 08.07.2023.

    Haha kakve veze ona ima sa Hrvatskom. Ili Norveška ili Bosabska zastava.

  • global 02.07.2023.

    Prava Hrvatica, rođena u Njemačkoj, odrasla u Mostaru..

  • fernandes11 02.07.2023.

    Hrvatska nije imala

Komentiraj...
Vidi sve komentare