Obavijesti

Sport

Komentari 3

Prva Hrvatica u UFC-u izgubila u debiju: Širić Petrović nije mogla protiv bolje brazilske suparnice

Prva Hrvatica u UFC-u izgubila u debiju: Širić Petrović nije mogla protiv bolje brazilske suparnice

Hrvatska borkinja u UFC je stigla kao bivša prvakinja muha kategorije promocije ARES, a večeras je u Las Vegasu izgubila prvi put u karijeri. Brazilka je bila bolja tijekom cijele borbe

VIDEO

Hrvatska borkinja Ivana Širić Petrović (29) izgubila je u debiju u elitnoj svjetskoj MMA organizaciji. Hrvatica rođena u Njemačkoj, koja je odrasla u Bosni i Hercegovini, a nastupa pod norveškom zastavom izgubila je u svojoj prvoj borbi pod okriljem UFC-a od brazilske suparnice Luane Caroline (30).

Borkinje su nastupale u drugoj borbi uvodnog programa UFC Fight Nighta koji predvode Sean Strickland Abusupiyan Magomedov.

Hrvatska borkinja u UFC je stigla kao bivša prvakinja muha kategorije promocije ARES, a večeras je u Las Vegasu izgubila prvi put u karijeri (6-1).

- Ja sam Hrvatica i željela sam predstavljati Hrvatsku i Norvešku. Međutim, morala sam odabrati jednu zastavu i izabrala sam norvešku jer ovdje živim i treniram. Prva sam žena iz Norveške, Hrvatske i BiH koja se bori u UFC-u i to mi puno znači - rekla je Širić Petrović uoči debija.

Tijek borbe

Brazilka je prvu rundu otvorila high kickom koji je završio u bloku, a Širić Petrović je uzvratila odličnim stražnjim direktom. Uslijedila je dobra boksačka kombinacija kojom je hrvatska borkinja pokazala protivnici da se ne šali, no Brazilka ju je uspjela stisnuti uz žicu u klinč. Širić Petrović je okrenula suparnicu, sjajnim bacanjem odvela borbu u parter, ali završila na leđima. Brazilka je momentalno iskoristila situaciju i pokušala izvući arm triangle, ali naša borkinja se obranila. Brazilka je brzo odustala od pokušaja stvaranja prednosti iz gornje pozicije i dignula se na noge odakle je uputila nekoliko udaraca nogama, no odlučila je vratiti se u parter. Širić Petrović je ovaj put bolje reagirala pa rundu završila pokušajem heel hooka.

Drugu rundu obje borkinje otvorile su high kickom, obje su promašile. Uslijedio je dobar lakat Brazilke nakon čega je pogodila dva direkta. Pri razmjeni borkinje su ponovno ušle u klinč i Širić Petrović je suparnicu stisnula uz ogradu. Nakon namještanja i stvaranja šanse za bacanje umalo je "dobila kontru" i završila na leđima, no uhvatila je balans i ostala na nogama. Carolina je plasirala nekoliko snažnih koljena u butine Hrvatice. Borkinje su se razdvojile i borba se rasplamsala. Sijevale su kombinacije, pomalo nekontrolirano, ali Širić Petrović je bolje pogodila. Brazilka je naletjela na odličan kroše koji ju je blago uzdrmao, ali brzo se pribrala i borba je ponovno otišla uz ogradu. Širić Petrović je rundu zaključila odličnim bacanjem i završila ju u gornjoj poziciji.

U posljednju rundu aktivnije je ušla Brazilka. Silovito je krenula naprijed, vezala kombinaciju udarcima rukama i nogama pa iskoristila i lakat. Hrvatska borkinja ponovno je odlučila ući u klinč s namjerom da borbu odvede u parter, no Carolina ju je kontrirala i odradila dobro bacanje. Brazilka je završila u gornjoj poziciji odakle je uputila nekoliko teških udaraca. Na sreću, Širić Petrović se brzo uspjela pridići. U trenutku nepažnje ponudila je protivnici leđa i Brazilka je šansu objeručke prihvatila. Borkinje su ponovno završile na tlu, a Hrvatica je još jednom pokušala izvući heel hook. Skoro je i uspjela, malo je nedostajalo da učvrsti polugu, ali na koncu je stigao i kraj treće runde.

Suci su presudili: brazilska borkinja Luana Carolina slavila je jednoglasnom odlukom dok je hrvatska borkinja Ivana Širić Petrović izgubila u svojem UFC debiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...