To je to što me zanima!

VIDEO Luda završnica u Arabiji! Verstappen je dvaput pretekao Leclerca i odnio prvu pobjedu

Nizozemac je startao četvrti, na početku se probio do druge pozicije, a tri kruga prije kraja prestigao je Leclerca i onemogućio mu drugu pobjedu na startu sezone. Lewis Hamilton tek deseti
Vidi originalni članak

Prošle godine, prije nešto manje od četiri mjeseca, Hamilton i Verstappen vodili su veliku bitku na stazi Velike nagrade Saudijske Arabije, a i ove godine u završnici se odlučivalo o pobjedniku. 

Branitelj naslova Max Verstappen iz Red Bulla došao je do 21. pobjede u karijeri nakon što je startao s četvrtog mjesta i u finišu prestigao Charlesa Leclerca.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su Nizozemci proslavili titulu Verstappena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Monegažanin iz Ferrarija, koji je pobijedio u prvoj utrci sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, vodio je većinu utrke nakon što je startao drugi, ali nije uspio izdržati pritisak Nizozemca. Početak utrke odlično je iskoristio Verstappen koji je startao četvrti i u prvom se krugu probio do drugog mjesta.

Start utrke možete pogledati OVDJE.

Osam krugova prije kraja Verstappen je preuzeo vodstvo od Leclerca, no vozač Ferrarija već u idućem zavoju mu je uzvratio. Tri kruga prije kraja Verstappen je ponovno napao, pretekao rivala i ovaj put zadržao vodstvo.

Uzbudljive duele Verstappena i Leclerca možete pogledati OVDJE.

Treći je bio još jedan vozač Ferrarija, Španjolac Carlos Sainz.

Britanac Lewis Hamilton iz Mercedesa, koji je subotnje kvalifikacije završio u prvom krugu, s 15. se mjesta probio tek na deseto iako je bio i među prvih šest, a ispred njega završio je momčadski kolega i sunarodnjak George Russell kao peti. Meksikanac Sergio Pérez s pole positiona je pao na četvrto mjesto.

Mick Schumacher, čiji se bolid na subotnjim kvalifikacijama nakon sudara prepolovio, pojavio se na utrci i rekao kako je spreman voziti, no iz momčadi su ipak odlučili da preskoči utrku.

Cilj nije dočekao Fernando Alonso iz Alpinea, koji je zabavljao gledatelje zbog momčadskih sudara s Estebanom Oconom, kao ni Daniel Ricciardo iz McLarena.

Utrka je praktički do posljednjeg trenutka bila pod upitnikom zbog incidenta u Džedi u petak, tijekom treninga, jer su svega 10 kilometara dalje jemenski teroristi raketirali naftne pogone.

Nakon cjelonoćnog zasjedanja momčadi i jamstvi vlade Saudijske Arabije iz oktanskog cirkusa odlučili su održati utrku. Prvenstvo se nastavlja u Australiji za dva tjedna.

REZULTATI:
1. Max Verstappen (Niz/Red Bull)     1:24:19.293
2. Charles Leclerc (Mon/Ferrari)           0.549
3. Carlos Sainz (Špa/Ferrari)              8.097
4. Sergio Perez (Mek/Red Bull)            10.800
5. George Russell (VB/Mercedes)           32.732
6. Esteban Ocon (Fra/Alpine-Renault)      56.017

REDOSLIJED U SP

VOZAČI:
1. Charles Leclerc (Mon/Ferrari)      45
2. Carlos Sainz (Špa/Ferrari)         33
3. Max Verstappen (Niz/Red Bull)      25
4. George Russell (VB/Mercedes)       22
5. Lewis Hamilton (VB/Mercedes)       16
6. Esteban Ocon (Fra/Alpine-Renault)  14

KONSTRUKTORI:
1. Ferrari             78
2. Mercedes            38
3. Red Bull            37
4. Alpine-Renault      16
5. Haas-Ferrari        12
6. Alfa Romeo-Ferrari  9
Idi na 24sata

Komentari 83

  • đuro kojotovski 28.03.2022.

    utrka je bila dobra, ali ne radi borbe naprijed koje nije niti bilo do virtualnog Safety Cara.. iza je bilo puno zanimljivije gdje su se borili Alonso, Ocon, Bottas, Magnussen i Hamilton.. šef Alpinea je ostao bez kose radi borbe svojih vozača, ali je borba bila čista i zanimljiva za gledatelje i takvih borbi ne bi bilo u "velikim" momčadima.. šteta za Pereza jer je nasjeo na Ferrarijevu poruku i baš tada se Latifi sudario.. Također je i Max imao sreće jer je pod virtualnim Safety Carom nadoknadio 3 sekunde i to mu je omogućilo napade na kraju utrke.. VSC pravila treba mijenjati i reducirati brzinu na recimo 80km/h a ne 40% jer taj postotak nije isti nekome tko je u sporim zavojima i nekome tko je na ravnome.. upravo tako je Max smanjio prednost jer je Leclerc prošao brzi dio jako sporo a Max je to odvozio normalnom brzinom jer je prestao VSC.. isto je toliko sreće prije imao Hamilton koji je znao nadoknaditi i po 7 - 8 sekundi radi toga.. definitivno treba mijenjati pravila.. nadam se kako će Ferrari riješiti ovo poskakivanje jer su na ravnome sporiji 10 i više km/h od Red Bulla..

  • _automan_ 27.03.2022.

    Monegažanin?? Ako je to ispravno onda nam je stvarno jezik u banani...

  • Telpekeg 27.03.2022.

    Nije u vezi F1, ali kad se već vozi u KSA pa da pitam hoće li biti koji članak o testiranju oružja i genocidu koji Saudijci rade nad Jemenom i koje traje već nekoliko godina uzrokujući masovnu glad i pothranjenost mnogih Jemenjana, a o tome se ne govori u UN-u niti se vijesti plasiraju diljem (zapadnog) svijeta? Ah da, niti je Saudijska Arabija Rusija, niti je Jemen Ukrajina, niti USA ima korist da intervenira, pardon, ništa onda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare