To je to što me zanima!

VIDEO Prljavi udarac umalo je Babića stajao pobjede. Vratio se i digao cijelu dvoranu na noge

Hrvatski boksač postao je prvi prvak u novoj kategoriji WBC-a bridgerweight nakon što je u deset rundi teške bitke pobijedio Adama Balskog. U zadnjoj rundi išli su bez zadrške
Vidi originalni članak

Alen Babić (31) prvi je put u 11. profesionalnom meču morao ići do kraja i na bodove pobijedio Poljaka Adama Balskog u londonskoj O2 Areni. Borba je bila spektakularna i bez ikakvih kalkulacija.

Već u prvoj rundi Hrvat je završio na podu nakon jednog udarca, ali pridigao se i počeo dominirati. Triput su Balskog spašavali konopci od nokdauna, svaki put bi nekako ostajao na nogama.

Najkontroverzniji trenutak dogodio se po isteku pretposljednje, devete runde jer je Poljak nakon zvona pogodio direktom, a sudac je prekasno reagirao. Jedva je Babić ostao na nogama, ali trener Leonard Pijetraj uspio ga je pribrati.

U zadnjoj rundi obojica su izbacila sav arsenal udaraca, Babić je potvrdio da je fizički nadmoćniji, a u posljednjih 20-ak sekundi cijela se dvorana digla na noge, pa i promotor Matchrooma Eddie Hearn u prvom redu.

Sjajan meč nakon kojega je "Savage" postao prvi prvak WBC-a u novoj težinskoj kategoriji, bridgerweightu.

Najbolje trenutke meča Babić - Balski možete pogledati OVDJE.

Nakon meča sportski su si čestitali i izgrlili se. Babić je Poljaku ponavljao:

- Ludi ratniče, volim te!

Idi na 24sata

Komentari 34

  • mandalorian67 23.05.2022.

    Bravo Savaž. Bio si poslušan i slusao si me na treningu, sve moje upute. Od kad sam te upoznao, znao sam da nisi za školu, ali si vrhunski da zabavljaš mase kad se mlatiš. Nekako smo odradili da natucas te osnove engleskog,to nikada neces savladati,ali super borbe radis. Sretno i osvoji taj pojas tupsone

  • masni kriv 22.05.2022.

    Covik s ovakvim srcem da poradi na tehnici pojea bi hrgovica

  • Nameless 22.05.2022.

    Kao da gledam onog Irca iz serije Warrior, tako boksa Babić, silovito, old skul, beskompromisno. Čak ima i jaku bradu što je dodatni plus, mislim da se Hrgović ne bi prošetao kroz 3-4 runde da dođe do njihove borbe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare