Obavijesti

Sport

Komentari 81

'Savage' Babić je WBC-ov prvak!

'Savage' Babić je WBC-ov prvak!
6

Deset teških rundi preživio je Adam Balski, ali i Alen 'Savage' Babić koji je na kraju odlukom sudaca postao WBC-ov Silver prvak. U prvoj rundi je sudac brojao Alenu, ali na je slavio jednoglasnom odlukom sudaca

Kakav meč! Pad nakon 15 sekundi, mnoštvo ilegalnih udaraca nakon zvona od čega ga je jedan poslao 'u nekošeno' pa ga je trener Pijetraj 'budio' na stolici između rundi, sve do odličnih kombinacija i na kraju zaslužene pobjede te pojasa Silver prvaka po WBC-u!

Ma, nisam mogao ni provocirati ga kad ne zna engleski jezik...
Ma, nisam mogao ni provocirati ga kad ne zna engleski jezik...

Alen 'Savage' Babić (31, 11-0) odradio je najduži meč u karijeri i otišao do kraja protiv Adama Balskog (31, 16-2). Nije tako izgledalo na početku. Pogodio ga je Balski iznad uha na startu meča, zaklecala su koljena, ali brzo se pridigao i pokazao da mu nije ništa. A onda smo gledali klasičnog 'Savagea'.

VIDEO

Od druge je runde krenuo karakterističnim čvrstim koracima tjerati protivnika na konopce, a tri je puta Poljak to iskoristio jer je bio na rubu pada, ali su ga konopci nekako 'katapultirali' natrag.

Zatim je nekoliko puta pogodio Alena nakon zvona, a jednom je to Alen eskivirao i nasmijao se. No, nije se smijao kad ga je nakon devete runde Poljak nakon zvona opalio strašnim direktom, a zateturao je tad ‘Savage’ i jedva se vratio do kuta.

‘Podivljao’ je njegov trener Leonardo Pijetraj, vikao na Alena i ipak ga probudio te je izdržao i posljednju rundu sa zadnjom žestokom izmjenom te na kraju izgrlio Balskog i uvjerljivo pobijedio na svim sudačkim karticama. A sada ga čeka napad na prvaka bridgera, a to će najvjerojatnije biti Oscar Rivas (34, 28-1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Boks, bridgerweight, za srebrni pojas WBC-a 21.00 , London, O2 Arena
Sortiranje događaja
BABIĆ JE PRVAK

ALEN BABIĆ JE NOVI WBC-OV SILVER PRVAK! Slavio je 'Savage' jednoglasnom odlukom sudaca!

DESETA RUNDA

Znao je Balski da mora napasti želi li pobjedu, a nakon cheap shota u prošloj rundi krenuo je na sve ili ništa! No, 'Savage' ipak uspijeva smiriti igru i on je taj koji nakon minute kreće prema naprijed. Upozoravali su Poljaka minutu i pol prije kraja meča da mora napasti, a pogodio je Balski jako dobar desni kroše iz kontre!

No, pokazao je 'Savage' kako mu nije ništa i dobro eskivirao još tri swinga. Opet je nakon toga Alen stao na sredinu ringa, a onda je krenula klasična 'kafanska tučnjava'. Oba su borca bacila apsolutno sve što su imali, ali onda je ispogađao Babić i na kraju je sve završilo velikim zagrljajem!

DEVETA RUNDA

Cutman je sad odradio vrhunski posao na licu Poljaka i sve pokrpao. A Balski se digao i želio početi prije zvona, ali mu sudac to nije dopustio. Babić i dalje drži konstantu velikog broja udaraca, dok Balski manje baca i još manje pogađa. Ali Balski je po tko zna koji put pogodio Balskog nakon zvona i žestoko uzdrmao Babića!

OSMA RUNDA

Vidi se i prvi podljev na Babićevom licu ispod desnog oka, ali ne smeta ga to jer i dalje korača prema naprijed. Ipak je u zadnjoj minuti Alen doveo Balskog na užad i radio karakterističnim kombinacijama, a pogodio je jako dobar kroše u bradu i uzdrmao Poljaka!

Dosta su usporila obojica, a još nas dvije runde dijele od odluke o tome tko će biti novi WBC-ov Silver prvak u bridger kategoriji.

SEDMA RUNDA

Dobio je odmah na otvaranju Babić desni kroše iznad uha, ali je i dalje nastavio napadati. Bacio je Babić 356 udaraca, a pogodio 88 u prijašnjih šest rundi te mu je ovo definitivno izazov karijere. Činilo se kao da je Poljak izgubio korak, ali opet su ga 'katapultirali konopci', a u zadnjih 30 sekundi žestoko je napao 'Savage'!. No, nije ni Balski bio bez odgovora te ih je zvono poslalo na odmor.

Komentari 81