To je to što me zanima!

Tko ne skače nije Slovenac: Na krilima Bombača srušen Island

'Kdor ne skače ni Slovenc' zapjevali bi sada slovenski navijači od radosti. Slovenija je od prve minute sjajnom igrom prvenstveno Deana Bombača slomila obranu Islanđana i vodila sve do konačnog slavlja s 30-27
Vidi originalni članak

Slovenija je slavila 30-27 (15-14) protiv Islanda u prvom kolu drugog dijela Eura u Skupini II, iako su dan ranije neočekivano do kraja EP-a ostali bez pomoći kapetana i nominalno najboljeg igrača, Vida Kavtičnika (35).

Čini se kako su se Slovenci zaista potrudili u analizi Islanda. Slovenija je sjajno otvorila susret, a posebno se istaknuo Dean Bombač. Čim bi se otvorilo par milimetara u u obrani Islanda prošao bi i zabio,  a uz to je sjajan bio u obrani kada je s ukradenom loptom i asistencijom Blažu Jancu odveo Sloveniju na plus četiri u prvih 10 minuta. Hitno su Islanđani zvali time-out, no niti on nije pomogao. Kako su se igrači vratili na teren, tako je Janc opet trebao mrežu Islanda za plus 5.

IZBORNIK: MA NISAM PRIMIJETIO Nijemci su zaključali igrača u svlačionici: Uhvatila me panika

VIDEO: NA TRENINGU UOČI NIJEMACA Duvnjak: Mislim da mi tata ne gleda utakmice na prvenstvu

No kroz 10-ak narednih minuta na terenu, Islanđani su se približavali, a u 20. minuti susreta i izjednačili s hrvatskim susjedima. Hallgrimsson, Gudjonsson, Gudmundsson, Jonsson, Kristjannson i Elisson pokazali su koliko je moćna islandska reprezentacija i da ne ovise samo o jednom imenu. Sloveniju su u tom razdoblju i dalje na životu držali Bombač, Janc i Dolenec

Ljubomir Vranješ je pozvao time-out pri rezultatu 11-11, šest minuta do kraja prvog dijela uvoidjevši 'popuštanje' njegove momčadi. Nakon toga su Islanđani napokon otišli i u vodstvo, ali to nije dugo potrajalo. Nastavila se igra gol za gol, a nekoliko sekundi prije kraja prvoga dijela pri rezultatu 14-14 Palmarsson je prosuo napad nadmudrivanjem s golmanom, a na drugoj je strani sijevnuo šut Nejca Cehtea.

I MAMA I TATA SU TU Najljepša fotografija ovog Eura: Karačić s najmlađim navijačem

U drugom je dijelu Elisson vratio egal na semafor, a onda su Bombač i Dolenec Sloveniju barem malo primirili odlaskom na plus dva,  a potom i plus tri što su držali do sredine drugoga dijela.

Islanđani su zaradili po dvije minute u drugom dijelu u 35., a onda i 45. minuti, a upravo je u tim razdobljima Slovenija bez problema podebljavala svoju prednost s dva, odnosno tri gola s iogračem više. Deset minuta do kraja Slovenci su imali i šest razlike.

Nisu se predali Islanđani. I Kristjanson i Elisson i Palmarsson su se trudili i zabijali, ali Slovenci su jednostavno bili prejaki. Vođeni Bombačem upisali su još dva boda na svoj konto i Islanđane poslali pognutih glava u svlačionicu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 17.01.2020.

    Slovenčad 😀

  • brbiceve kineske japanke 17.01.2020.

    Bombač hahaha

  • aca3030 17.01.2020.

    Hr-slo u finalu 🇭🇷🇸🇮

Komentiraj...
Vidi sve komentare