To je to što me zanima!

Hrvatska postala tek 4. država s trenerima u čak tri lige 'petice'!

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Eura s Hrvatskom, devetog mjesta u Rusiji s Lokomotivom, dva treća mjesta u Turskoj ligi, vrhu i dnu u West Hamu, kratkoj epizodi u Arabiji, Bilić je napokon dočekao veliki korak
Vidi originalni članak

Neprežaljeno četvrtfinale Europskog prvenstva 2008. protiv Turske svakako i Sentürkov gol u posljednjim minutama te bolno ispadanje Hrvatske koja je dobro igrala pod Slavenom Bilićem ostat će Slavenu, kao i svima nama, zauvijek u sjećanju. No, božica Fortuna osmjehnula se ovaj put Biliću i vratila za tu nesreću.

Dominirali su njegovi izabranici i vodili, ali nikako nisu uspjeli otići na osjetnu razliku. Njihov glavni konkurent Brentford se mučio, prvo gubio, pa izjednačio, a dobio je gol i Bilić. Do kraja je bilo 15 minuta, a kroz glavu su opet prolazile slike Eura 2008. Jer mogao je Brentford pobjedom do Premiershipa bez odlaska u kvalifikacije, ali to se ovaj put nije dogodilo. 

WBA U PREMIERSHIPU Drama za povratak među elitu: Bilić uz bod i sreću do 2. mjesta!

Nakon klupe Hrvatske je Bilićeva karijera imala uspona i padova, od devetog mjesta s moskovskim Lokomotivom i najgoreg ligaškog plasmana još od 1992. preko Bešiktaša u kojem je dva puta bio na trećem mjestu, ali to očito nije zadovoljilo tamošnje vodstvo. Nakon toga vodio je West Ham u Premiershipu i odradio jednu od najboljih premierligaških sezona 'čekićara' u kojoj je srušio nekoliko rekorda te završio sedmi i kao finalist FA kupa ušao u kvalifikacije za Europa ligu.

I tamo su krenuli problemi jer je ispao od rumunjske Astre, završio 11. u prvenstvu pa na kraju i dobio otkaz 2017. godine. Preuzeo je zatim Al Ittihad 2018., ali je i Saudijce napustio nakon pet mjeseci jer je dobio samo četiri od 17 utakmica. A onda je uslijedio dolazak na klupu Albiona.

Od odličnog prvog dijela sezone i držanja vrha pa sve do kikseva i borbe za drugo mjesto. Prošao je to Slaven na klupi 'Baggiesa' i ušao u Premiership bez kvalifikacija koje nikako nisu željeli navijači 'West Bromića' jer su prošle godine u polufinalu izgubili od Aston Ville. Ali, ako Villa ostane među elitom, imat će im Bilić priliku uzvratiti. 

Sad imamo trojicu stručnjaka u tri lige iz liga petice - Ivana Jurića u Veroni, Niku Kovača u Monacu i sad Slavena Bilića u West Bromwich Albionu.  Time se mogu pohvaliti samo još Španjolska, Njemačka i Portugal.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Slavlje Bilića i društva na terenu možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • mario134 23.07.2020.

    covjek napravi uspjeh mi ga pljujemo.. svaka cast nema sta.. mogu samo rec cestitke Slavene i sretno dalje👍

  • 23.07.2020.

    Razlika u Champoinshipu između momčadi je minimalna,znači oni jučer ne mogu dobiti QPR a Brentford davljenika Barnsleya,al eto neka je uveo WBA opet u elitni rang i neka mu je sa srećom.

  • odcentramalonadesno 23.07.2020.

    Senturka mu nikada neću oprostiti. Još ga gledam kako se valja uz korner zastavicu. Kr...en !

Komentiraj...
Vidi sve komentare