To je to što me zanima!

Za meč dobiju 5000 eura, a za naslov gotovo 600.000 eura...

Novi svjetski prvak Wright ima nadimak Snakebite. Po svojem omiljenom piću. Za svaki turnir mijenja boju kose, a sve to radi supruga frizerka. Na svjetskim prvenstvima u Londonu nastupali su i naši igrači
Vidi originalni članak

To je nevjerojatan osjećaj. Do nastupa na Svjetskom prvenstvu sam se natjecao pred najviše 100 ljudi, a onda me u Alexandra Palace gledalo 10.000 ljudi, prisjetio se svojeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u pikadu Alan Ljubić.

WRIGHT - VAN GERWEN 7-3 Napokon! 'Snakebite' je slomio MVG-a i postao svjetski prvak

Zagrepčanin je bio jedan od Hrvata, koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu u pikadu. Nastupao je na SP-u 2018. godine, do nastupa u Londonu došao je preko kvalifikacija. Ispao je od Brendana Dolana u kvalifikacijama za glavni turnir. Izgubio je 2-0.

- Alexandra Palace je doista nešto posebno. Tu ima nekoliko dvorana, za igrače, za VIP goste, ona u kojoj se odvija samo natjecanje, a do nje je i jedna manja dvorana na kojoj na TV-u mečeve gledaju oni koji nemaju ulaznice za glavnu dvoranu - rekao je Ljubić.

Pikado je 1. siječnja dobio novog vladara, prvi je naslov u karijeri osvojio Peter Wright (49). Škot je u finalu pobijedio najboljeg igrača svijeta Michaela van Gerwena 7-3. Nizozemac je po kladionicama bio veliki favorit, ali Škot s irokezom je sve iznenadio.

Za naslov svjetskog prvaka dobio je gotovo 600.000 €.

- Za jedan meč na Svjetskom prvenstvu dobijete malo više od 5000 eura - rekao je Ljubić, kojemu je najveći meč u karijeri bio protiv Mensura Suljovića. Baš je Suljovića na Svjetskom prvenstvu ove godine pobijedila žena, Fallon Sherrock. Dogurala je Britanka sve do osmine finala.

- Protiv žena sam većinom bacao na turnirima u Hrvatskoj. Sherrock sam gledao samo na TV-u, a novog svjetskog prvaka Wrighta i još neke najveće zvijezde pikada sam sreo u prolazu kad sam bio na SP-u. Pozdravili smo se - kaže Ljubić, koji strelice baca lijevom rukom. Zbog ozljede je morao napustiti profesionalce, ali...

- Sad sam u amaterskom pikadu, ali kad se oporavim, probat ću opet izboriti SP - rekao nam je Ljubić.

Inače, novi svjetski prvak Wright ima nadimak Snakebite. Po svojem omiljenom piću. Za svaki turnir mijenja boju kose, a sve to radi supruga frizerka.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • fusion3cricket 04.01.2020.

    Za vas kojima je to samo razonoda poslije par piva i dobivenih listica pikado ni ne treba bit sport..a koliko je pikado u biti fizicki a da ne govorim psihicki tezak sport mozete pitati samo onoga koji se bavi s tim..mislim da je do 12 i vise sati turnira jako velik problem za glavu i tijelo,a i sami profesionalni igraci znaju rec da dnevno treniraju od 5 pa na vise sati..ako netko nije informiran,a zanima ga,slobodno neka se raspita koji je nesluzbeno najtrofejniji sport u hrvatskoj i sve ce vam bit jasno,shvatit ce te da ti nije samo BIRTIJSKI sport..kao sto svaki sport zasluzuje svoje clanke u novinama tako i pikado to zasluzuje..lp

  • Swan888 03.01.2020.

    Pisete nesto o necemu ,dezinformirani ,bez ikakvog iskustva na jedan primitivan nacin neznajuci koliko vremena ,truda,posvete ,koncetracije I zrtve ... , je potrebno da bi bili u vrhu pikada i ono najteze tamo I ostali. Naravno da se neces oznojit kao neki nogometas ili slicno ali pokusaj provesti 4-do 5 sati bacajuci I trenirajuci pa reci kako se osjecas nakon toga.

  • 03.01.2020.

    Pikado sam igrao samo kada sam kojim slucajem ostao na pivi nakon uplacenog listica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare