Obavijesti

Sport

Komentari 132

Napokon! 'Snakebite' je slomio MVG-a i postao svjetski prvak

Napokon! 'Snakebite' je slomio MVG-a i postao svjetski prvak
3

U svom trećem finalu Svjetskog prvenstva u pikadu, miljenik publike Peter Wright (49) uspio je pobijediti, i to kako! Izdominirao je jednog od najboljih igrača ikad Michaela van Gerwena (30) i zaplakao nakon pobjede

Peter Wright - Michael van Gerwen 7-3 (3-2, 3-1, 0-3, 2-3, 3-1, 3-0, 1-3, 3-2, 3-2, 3-1)

I to se dogodilo! Najpoželjniji protivnik u finalu prekinuo je prokletstvo i odnio titulu svjetskog prvaka protiv 'mašine' iz Nizozemske! Peter 'Snakebite' Wright (49) je sa velikih četiri razlike slomio Michaela van Gerwena (30) koji tako nije uspio obraniti naslov svjetskog prvaka!

Darts / German Darts Masters 2019.

Ipak omiljena 'irokeza', odgovor je to na pitanje hoće li se moći nositi s blještavilom nevjerojatne ćelave glave. Mogao se nositi i to kako! Krenuo je uraganski u meč s 2-0, ali s obzirom na to da je tako kretao prije i opet padao, očekivalo se nešto takvo. A kad je 'moćni' Mike uzvratio sa 2 seta i stigao na 2-2, izgledalo je da bi Wright opet mogao ostati 'kratkih' rukava.

No, na kraju mu se ipak poklopilo. Njegovo 20. finale u Professional Darts Corporationu, odnosno treće na SP-u, jednostavno je moralo otići na njegovu stranu. Deset je puta od toa igrao s van Gerwenom, ali nitko ne pobjeđuje Petera Wrighta 11 puta zaredom u finalu! Dominantno je uzeo sljedeća dva seta i poveo s 4-2, a publikom se u ritmu pjesme 'Give it Up' koju inače izvodi The Sunshine Band orilo njegovo ime.

Nije se dao MVG, uzvratio je novim setom, ali onda je ubrzo preuzeo ulogu zakašnjelog Djeda Božićnjaka i dobrano počastio Wrighta koji je igrao dobro, a uz takve poklone je jednostavno morao pobijediti. Sa 18 od 45 izlazaka na kraju meča, 'moćni' Mike morao je potpisati kapitulaciju, a valja spomenuti da se mnogi propusti došli u trenutcima kad se meč lomio. 

Wright je do kraja uzeo tri seta i nije dao MVG-u priliku za zadnji odmor već je samo zaplakao. Dugo je čekao na ovo, a sad je 'teži' i za pola milijuna funti. Spominjao je kako bi nakon osvajanja naslova Svjetskog prvaka mogao i u mirovinu, a jedno je sigurno - to je i zaslužio. Miljenik publike zasigurno će slaviti do duboko u noć, a odluka o nastavku karijere donijet će se hladne glave.

International Darts Open in Riesa

S druge strane, prem van Gerwenom su sad novi izazovi. Keramičaru iz Nizozemske tek je 30 godina i duga je karijera pred njim, te valja priznati, mogao bi postati najbolji pikado igrač ikad. No, o tom - potom. Sad im slijedi odmor, a onda novi izazovi u Premiershipu i natjecanjima PDC-a.