To je to što me zanima!

Višnjik slavi pobjedu Zadrana: Splićani su ispali iz ABA lige

Košarkaši Zadra u posljednjem kolu ABA lige na Višnjiku su pobijedili Split 85-68 i u izravnom dvoboju izborili opstanak. Hrvatska sljedeće godine ima tri predstavnika
Vidi originalni članak

'Večeras je naša fešta...' odjekivalo je košarkaškom dvoranom u zadarskom Višnjiku, preko 6.000 gledatelja slavilo je pobjedu Zadra nad Splitom, pobjedu koja im je osigurala opstanak u regionalnoj ligu. Splićanima Višnjik tako i dalje ostaje neosvojiva tvrđava, a s obzirom da su zadnji na prvenstvenoj ljestvici regionalne lige, sljedeće godine morat će igrati hrvatsku ligu.  

Cijela sezona regionalne lige stala je, kad su u pitanju Zadar i Split, u ovih 40. minuta zadnjega kola, u kome su i jedna i druga momčad tražile pobjedu vrijednu opstanka. Dalmatinski derbi na Višnjik je došlo vidjeti oko 6.000 gledatelja, a dvoranu su napustili zadovoljni, jer će njihovi ljubimci i sljedeće sezone igrati u biranom društvu regionalnih ligaša.  

Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Splita, koji su poveli 0-7. Zadar je prve koševe postigao tek u trećoj minuti, no vrlo brzo su pohvatali konce i vratili se u igru serijom 11-0, pa se na prvi odmor otišlo s prednošću Zadra 18-12. 

Agresivna obrana domaće momčadi donijela im je i prvu osjetniju prednost,  početkom druge četvrtine tricama Prostrana i Thorna otišli su na 31-17, no gosti se tricama Siriščevića i Subotića vraćaju na podnošljivih 31-26. Zadar je do poluvremena sačuvao prednost od sedam koševa, ponajviše zahvaljujući raspoloženim Kaštropilu i Travisu.

Zadar je furiozno krenuo u drugo poluvrijeme, nakon polaganja Travisa, trice su pogodili Krasić i Thorne, pa su serijom 8-0 otišli na visokih 50-35, no žilavi Splićani odbijali su se tako lako predati. Iskoristili su nekoliko poklon lopti domaćih organizatora igre i do kraja treće četvrtine opet se vratili na podnošljivih 60-54, koji su im ostavljali kakvu takvu nadu da mogu do pobjede. 

No i ta je nada brzo ugasla, pet minuta prije kraja Travis je zabio za 69-58, nakon toga se Splićani više nisu uspjeli vratiti, pa je prednost domaće momčadi rasla iz minute u minutu, do konačnih 85-68.   

- Dobili smo utakmicu koja je odlučivala o puno toga, ne samo ovoj sezoni, nego i budućnosti kluba. Igrači su odigrali najbolje kad je bilo najteže i na tome im čestitam. Čestitam i publici, ali i mojim Splićanima na hrabroj i poštenoj borbi. Napravili su i oni puno u ovoj sezoni, ali teško se danas baviti sportom u Dalmaciji. Tko nije unutra to ne razumije, ali mi to najbolje znamo - rekao je trener Zadra Ante Nazor.

- Upozoravali smo da će izgubljene lopte i skok biti presudni za pobjedu. Zadar je baš u ta dva elementa napravio razliku. Kad tome pridodamo i hendikep Sobinovih ranih pet prekršaja, jasno je da nismo mogli pobijediti - rekao je trener Splita Mladen Erjavec.

ABA liga, 26. kolo:

Zadar - Split 85-68

Konačni redoslijed: 1. Igokea 20-6, 2. Crvena zvezda 18-8, 3. Radnički 17-9, 4. Partizan 16-10, 5. Budućnost 16-10, 6. Cedevita 15-11..., 10. Cibona 9-17, 11. Zadar 9-17..., 12. Split 8-18.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • gospon fulir 26.03.2013.

    za hrvatsku košarku bi bilo najbolje da su ispali jedni i drugi, jer nas samo sramote svojim kriminalnim igrama i mutnim poslovima oko uzimanja državnog novca.

  • prolaznik 25.03.2013.

    Sad osvojit prvenstvo za ona dobra stara vremena

  • davidmilak 25.03.2013.

    Sta se tice ostanka split je svoju sansu prokocka kad je izgubio od mađara kuci,ne ovo u zadru,ali jedno isto znam zadar nema bas tako jeftinu ekipu kako se prica,kroz zadar su ove sezone prosla 4amera dva otisla dva su tu oni ne igraju za kikiriki,vrbanc je igrac koji ima ne mali ugovor evo zivi bili pa vidili na kraju tuzbi igraca da im se isplate pare koje nisu male,ovaj travis je 70% ekipe zadra bez njega nebi imali dvi pobjede.Splitu bi bilo bolje da im je vujičić bio trener igrac nego ovaj erjavec po meni u ovoj sezoni split nije izbacio ni jednog mladog igraca kad pogledam nije ni jedan hrvatski klub to napravio!Pokusajte sljediti primjer partizana oni stvaraju i imaju kostur ekipe svoji igraca ove sezone izbacili gagica i bogdanovica doveli mlade strane talente od njihove prodaje ce klub ljepo zaraditi ka sta su westerman i bertans i uz to imaju svaku sezonu dobre rezultate pa neki godina i vrhunske.Na kraju kakve ce cibona imati koristi od svoji amera(nista)cedevita od svoji stranaca(nista),zadar svake sezone ista prica i onda se nema para pa kako ce ih biti ovakvom politikom,na kraju pitanje oce li dogodine u aba ligu jel idu tri kluba a zagreb i jolly ce se sigurno pojacati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare