Obavijesti

Sport

Komentari 29

Višnjik slavi pobjedu Zadrana: Splićani su ispali iz ABA lige

Višnjik slavi pobjedu Zadrana: Splićani su ispali iz ABA lige
8

Košarkaši Zadra u posljednjem kolu ABA lige na Višnjiku su pobijedili Split 85-68 i u izravnom dvoboju izborili opstanak. Hrvatska sljedeće godine ima tri predstavnika

VIDEO

'Večeras je naša fešta...' odjekivalo je košarkaškom dvoranom u zadarskom Višnjiku, preko 6.000 gledatelja slavilo je pobjedu Zadra nad Splitom, pobjedu koja im je osigurala opstanak u regionalnoj ligu. Splićanima Višnjik tako i dalje ostaje neosvojiva tvrđava, a s obzirom da su zadnji na prvenstvenoj ljestvici regionalne lige, sljedeće godine morat će igrati hrvatsku ligu.  

Cijela sezona regionalne lige stala je, kad su u pitanju Zadar i Split, u ovih 40. minuta zadnjega kola, u kome su i jedna i druga momčad tražile pobjedu vrijednu opstanka. Dalmatinski derbi na Višnjik je došlo vidjeti oko 6.000 gledatelja, a dvoranu su napustili zadovoljni, jer će njihovi ljubimci i sljedeće sezone igrati u biranom društvu regionalnih ligaša.  

Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Splita, koji su poveli 0-7. Zadar je prve koševe postigao tek u trećoj minuti, no vrlo brzo su pohvatali konce i vratili se u igru serijom 11-0, pa se na prvi odmor otišlo s prednošću Zadra 18-12. 

Agresivna obrana domaće momčadi donijela im je i prvu osjetniju prednost,  početkom druge četvrtine tricama Prostrana i Thorna otišli su na 31-17, no gosti se tricama Siriščevića i Subotića vraćaju na podnošljivih 31-26. Zadar je do poluvremena sačuvao prednost od sedam koševa, ponajviše zahvaljujući raspoloženim Kaštropilu i Travisu.

Zadar je furiozno krenuo u drugo poluvrijeme, nakon polaganja Travisa, trice su pogodili Krasić i Thorne, pa su serijom 8-0 otišli na visokih 50-35, no žilavi Splićani odbijali su se tako lako predati. Iskoristili su nekoliko poklon lopti domaćih organizatora igre i do kraja treće četvrtine opet se vratili na podnošljivih 60-54, koji su im ostavljali kakvu takvu nadu da mogu do pobjede. 

No i ta je nada brzo ugasla, pet minuta prije kraja Travis je zabio za 69-58, nakon toga se Splićani više nisu uspjeli vratiti, pa je prednost domaće momčadi rasla iz minute u minutu, do konačnih 85-68.   

- Dobili smo utakmicu koja je odlučivala o puno toga, ne samo ovoj sezoni, nego i budućnosti kluba. Igrači su odigrali najbolje kad je bilo najteže i na tome im čestitam. Čestitam i publici, ali i mojim Splićanima na hrabroj i poštenoj borbi. Napravili su i oni puno u ovoj sezoni, ali teško se danas baviti sportom u Dalmaciji. Tko nije unutra to ne razumije, ali mi to najbolje znamo - rekao je trener Zadra Ante Nazor.

- Upozoravali smo da će izgubljene lopte i skok biti presudni za pobjedu. Zadar je baš u ta dva elementa napravio razliku. Kad tome pridodamo i hendikep Sobinovih ranih pet prekršaja, jasno je da nismo mogli pobijediti - rekao je trener Splita Mladen Erjavec.

ABA liga, 26. kolo:

Zadar - Split 85-68

Konačni redoslijed: 1. Igokea 20-6, 2. Crvena zvezda 18-8, 3. Radnički 17-9, 4. Partizan 16-10, 5. Budućnost 16-10, 6. Cedevita 15-11..., 10. Cibona 9-17, 11. Zadar 9-17..., 12. Split 8-18.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika