To je to što me zanima!

Ma kakva Liga prvaka, večeras je veliki derbi - tko je najgori?!

Nogomet danas svim ljubiteljima nudi pregršt zanimljivih utakmica. Za Ligu prvaka i Europa ligu znate, no popodne se igra i "dvoboj najgorih". San Marino bez pobjede je 74 utakmice, Andora čak 86...
Vidi originalni članak

U sjeni Lige prvaka i Europske lige, danas na meniju nogometni zaljubljenici imaju pravu poslasticu. Tko će prekinuti crni niz i donijeti veliku sreću svom narodu? Naravno, pričamo o prijateljskom dvoboju San Marina i Andore od 18:30. Prvi su bez pobjede 74 utakmice, drugi čak 86 utakmica. Da vam pomognemo dočarati "veličinu" ovog dvoboja - San Marino je veličine našeg otoka Pašmana, a Andora je nešto veća od Cresa.

- Danas imamo priliku pobijediti nakon 13 godina - poručili su iz nogometnog saveza San Marina, no neće im biti jednostavno.

Ipak u Andori živi trostruko više ljudi nego u San Marinu - gotovo pa 86.000 u odnosu na 32.000 stanovnika države na Apeninskom poluotoku.

- Nismo pobijedili u 74 utakmice, ali mi smo mala država. Naša najjača ekipa je sastavljena od 30 amatera - rekao je trener San Marina, Pierangelo Manzaroli, prebacivši ulogu favorita na goste. No svi dobro znamo kakav je lisac Manzaroli.

Od 209  država na Fifinoj ljestvici, San Marino drži 202. mjesto, a Andora je 203. no obje države imaju puno veće apetite. Žele u 200 najboljih i sve će učiniti da to postignu.

Sve je spremno za spektakl.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MH08 22.02.2017.

    ja stavio oba daju gol...i na kraju andora dobije 2:0...zabili Lima i Martinez (uskoro idu u PSG ili City)...a mogli su dati San Marinu u 90+ da zabiju bar jedan da dobijem na kladionici :)

  • Mercedes s klasa 22.02.2017.

    Nikako ne vidim smisao postojanja ovakvih minijaturnih država. To je kao da pešćenica postane neovisna. A još manje ima smisla njihove nogometne momčadi koje jedva skupe ekipu. Ja bih to isključio iz fife i uefe i nek igraju seoski nogomet sami s sobom

  • dinamo 12 22.02.2017.

    san marino to dobiva glatko

Komentiraj...
Vidi sve komentare