Sport

Komentari 8

Ma kakva Liga prvaka, večeras je veliki derbi - tko je najgori?!

Ma kakva Liga prvaka, večeras je veliki derbi - tko je najgori?!

Nogomet danas svim ljubiteljima nudi pregršt zanimljivih utakmica. Za Ligu prvaka i Europa ligu znate, no popodne se igra i "dvoboj najgorih". San Marino bez pobjede je 74 utakmice, Andora čak 86...

U sjeni Lige prvaka i Europske lige, danas na meniju nogometni zaljubljenici imaju pravu poslasticu. Tko će prekinuti crni niz i donijeti veliku sreću svom narodu? Naravno, pričamo o prijateljskom dvoboju San Marina i Andore od 18:30. Prvi su bez pobjede 74 utakmice, drugi čak 86 utakmica. Da vam pomognemo dočarati "veličinu" ovog dvoboja - San Marino je veličine našeg otoka Pašmana, a Andora je nešto veća od Cresa.

- Danas imamo priliku pobijediti nakon 13 godina - poručili su iz nogometnog saveza San Marina, no neće im biti jednostavno.

Ipak u Andori živi trostruko više ljudi nego u San Marinu - gotovo pa 86.000 u odnosu na 32.000 stanovnika države na Apeninskom poluotoku.

- Nismo pobijedili u 74 utakmice, ali mi smo mala država. Naša najjača ekipa je sastavljena od 30 amatera - rekao je trener San Marina, Pierangelo Manzaroli, prebacivši ulogu favorita na goste. No svi dobro znamo kakav je lisac Manzaroli.

Od 209  država na Fifinoj ljestvici, San Marino drži 202. mjesto, a Andora je 203. no obje države imaju puno veće apetite. Žele u 200 najboljih i sve će učiniti da to postignu.

Sve je spremno za spektakl.

Najčitaniji članci