To je to što me zanima!

Zašto je Maradona na Draženov grob položio točno 62 ruže...

Nije Maradona zaboravio jednu od najvećih Draženovih utakmica u karijeri kada je u finalu Kupa pobjednika kupova 1989. godine dresu Real Madrida zabio čak 62 koša talijanskoj Caserti
Vidi originalni članak

On sam je bio velikan, ali i sam se divio velikanima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Maradona

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pa kada je prvi put došao u Hrvatsku, a bilo je to početkom lipnja 1994. godine zbog prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine 4. lipnja, Diego Maradona posjetio je grob Dražena Petrovića, gotovo na prvu godišnjicu njegove smrti (7. lipnja).

Maradona je položio 62 ruže, a zašto točno toliko? Nije Maradona zaboravio jednu od najvećih Draženovih utakmica u karijeri kada je u finalu Kupa pobjednika kupova 1989. godine dresu Real Madrida zabio čak 62 koša talijanskoj Caserti.

SJEĆANJE NA VELIKANA Ćiro: Svi smo mi za Diega te '94. bili mali, samo mu je Tuđman bio ravan kad mu je dao loptu

 - Zar postoji netko tko ne zna koliko je Dražen zabio Caserti? Ako postoji, neka ga bude sram - rekao je tada Maradona.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bio je u društvu Biserke Petrović kojoj je poklonio svoj reprezentativni dres te Davora Šukera koji je odrađivao ulogu prevoditelja. Dok se jedan i drugi nisu preselili na Maksimir pred 40.000 ljudi i onaj kišoviti remi bez golova.

ZADNJI TRENUCI LEGENDE Maradona je toga jutra šetao i otišao spavati. Nije se probudio

Bila je to i Ćiri Blaževiću prva utakmica na klupi reprezentacije u Maksimiru, a izveo je sastav: Ladić - Štimac, Jerkan, Bilić - Turković, Prosinečki (od 83. Mladenović), Boban, Asanović (od 46. S. Andrijašević), Jarni - Šuker (od 75. Cvitanović), Jurčević (od 46. Mornar).

- Svi smo mi za Diega te 1994. godine bili mali. Samo mu je predsjednik Tuđman bio ravan kad mu je dao loptu. Pružiš mu ruku, a on te zagrli, takav je čovjek bio Diego Maradona. Tužan sam, otišao je najveći. Ma kakav Messi, kakav Ronaldo, Diego je bio veći od svih, on je mogao ono što nitko drugi nije - rekao nam je Ćiro Blažević.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Ligma Pennys 26.11.2020.

    Ronaldinho Gaucho najsrčaniji igrač!

  • ManuelZubin 26.11.2020.

    ...zašto nije uvršten Petar Krpan u anketu o naj nogometašima?!...sram Vas bilo!

  • StjepanValjak 26.11.2020.

    tiliko je godina imala Draženova majka Biserka

Komentiraj...
Vidi sve komentare