To je to što me zanima!

Zekić otišao nakon 14 pobjeda u 14 mečeva! 'Vladala je nervoza'

Hrvatski trener Zoran Zekić drugi je put napustio Šerif, ovaj put u krajnje neobičnim okolnostima. Kako nam je otkrio, želio je projekt, ali nije ga dobio i nije htio ostati unatoč savršenom skoru
Vidi originalni članak

Treneri najčešće odlaze iz klubova nakon krize rezultata, ali postoje i neke situacije koje odudaraju od tog pravila. Poput one u kojoj je bivši "vatreni" Zvonimir Soldo (52) nakon osvojene duple krune u Dinamu 2008., usred TV prijenosa rekao kako odlazi iz kluba.

A sad je na sličan način radno mjesto napustio i Zoran Zekić (46). Osječanin je fenomenalno startao u sezonu s moldavskim Šerifom, imao besprijekoran učinak od 14 pobjeda u 14 kola, ali nešto mu nije bilo po volji.

POGLEDAJTE VIDEO: Zoran Zekić i #zajedno24sata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sporazumno je raskinuo ugovor s upravom kluba nakon godinu i pol u Tiraspolu. U 14 je utakmica zabio čak 41 gol, gotovo tri po utakmici, a primio svega tri. Šerif ima devet bodova prednosti pred prvim pratiteljem Petrocubom.

- Sam sam htio otići. Odlučio sam to još prije mjesec dana, samo smo tražili način. Imali smo 14 pobjeda zaredom, a u klubu je stalno bila neka nervoza - rekao nam je Zeka i dodao:

- Naravno da je na sve utjecala situacija s koronom. Jednostavno, putovi su nam se razilazili. Ja sam htio strategiju, a stvari nisu išle tim putem. Imao sam dobre rezultate, puno pobjeda, ali odlučio sam krenuti dalje.

ZORAN ZEKIĆ ZA 24SATA 'Odlazak iz Osijeka me zabolio. Privatno ću doći, a poslovno...'

Vratit će se kući u Slavoniju i odvagnuti što dalje. Ne misli predugo mirovati, ima nekoliko ponuda na stolu i nakon odmora odlučiti koji mu je novi izazov.

Drugi mu je ovo bio mandat u Šerifu, s kojim je osvojio dvostruku krunu 2014/15., a vodio je prije toga i Šerifovu drugu momčad, Maksimir i, dakako, svoj Osijek, od 2015. do 2019., s kojim je rušio PSV i došao na korak do plasmana u grupnu fazu Europske lige 2017/18.

Zekić je u Šerif doveo hrvatsku koloniju igrača. Tamo zasad ostaju golman Zvonimir Mikulić, veznjaci Andrej Lukić i Benedik Mioč te napadač Gabrijel Boban.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • NEMAK 22.10.2020.

    Bar nije osuđeni kriminalac

  • ForzaFiumeFOF 22.10.2020.

    dobio bolju ponudu i sad prosipa pamet kao htio sam strategiju, imao sam viziju bla bla bla...

  • 22.10.2020.

    Ide u ajduka

Komentiraj...
Vidi sve komentare