To je to što me zanima!

'Vjerujem u preokret, zaslužili smo to zbog svega što radimo'

Navijači su nam podrška na svakoj utakmici u zadnjih godinu i pol dana, i u gostima i kod kuće, vidi se ta simbioza između igrača i navijača. Mi to iznimno cijenimo, poručio je Zoran Zekić
Vidi originalni članak

Rekao sam igračima odmah poslije prve utakmice da vjerujem da možemo napraviti preokret i proći dalje. Na kraju krajeva, mislim da smo zaslužili da prođemo dalje kako se ponašamo kako radimo i nakon svega što smo napravili u Europi dosad, rekao je trener Osijeka Zoran Zekić dva dana uoči utakmice sezone za bijelo-plave.

Slavonci putuju na uzvrat četvrtog pretkola Europske lige protiv Austrije Beč u Sankt Pölten nakon što su nesretno izgubili prvu utakmicu 2-1.

- Vjerujem da možemo ući u utakmicu s puno sigurnosti, mirnoće, vjere, koncentracije i hrabrošću. Utakmica se može dobiti na puno načina - rekao je Zekić.

Nakon vodećeg gola Muzafera Ejupija na krcatom Gradskom vrtu u 15. minuti, Borna Barišić je u 19. pogodio stativu iz penala. Otad je sve krenulo nizbrdo, Monschein u 26. i Holzhauser u 60. minuti okrenuli su rezultat.

Hrvatskom predstavniku tako treba pobjeda od dva gola razlike ili minimalna visokim rezultatom (3-2, 4-3 itd.). 

- U završnici utakmice preuzet ćemo potpuni rizik s napadačkim nogometom. Naravno, to ne znači da nećemo od samog početka krenuti po gol. Treba biti oprezan, posebice u obrani i greške iz prve utakmice ne smiju se ponoviti - kaže Zekić i ističe:

- Siguran sam da ćemo energetski biti puno bolji nego u prvoj utakmici, samim tim i agresivniji i bolji u izlasku u blok. Vjerujem da ćemo biti na razini kao protiv PSV-a i Luzerna.

Osječane će s tribina pratiti velik broj navijača. Stadion NV-Arena prima oko osam tisuća ljudi, od čega bi navijača bijelo-plavog kluba moglo biti oko tisuću i pol.

- Oni su nama podrška na svakoj utakmici u zadnjih godinu i pol dana, i u gostima i kod kuće, vidi se ta simbioza između igrača i navijača. Mi to iznimno cijenimo. Poručujem im da budu u ovakvom izdanju u kakvom su cijelo vrijeme, bez ijednog ekscesa ljudi navijaju i vesele se. Mi ćemo napraviti sve da im pružimo još zadovoljstva i da na kraju svi zajedno budemo sretni - kaže Zekić.

Utakmica u Austriji počinje u 21:05. Prijenos je na Hrvatskoj nogometnoj televiziji, a organizirano gledanje na videozidu bit će u Tvrđi, na Trgu svetog Trojstva.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • DraženMuhvić 22.08.2017.

    Možda i u bečkoj Austriji misle da su zaslužili prolaz? Što to znači "zaslužili"?! Možeš zaslužiti medalju za hrabrost, ili mirovinu, ili to nešto. Za pobjedu u sportu se moraš izboriti, kakve veze sa tim imaju zasluge?

  • Samoosijek88 22.08.2017.

    Srcem do pobjede !

  • intellectus 22.08.2017.

    Ako ima imalo pravde u nogometu onda će Osijek proći Austriju, sretno Osiječani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare