To je to što me zanima!

Zheng za naslov s Ruskinjom

Kineskinja Zheng nikad nije osvojila WTA turnir, a  Samsonova će nastojati osvojiti svoj četvrti naslov, treći u 2022. nakon onih u Washingtonu i Clevelandu
Vidi originalni članak

Latvijka Jelenu Ostapenko i Ruskinja Jekaterina Aleksandrova igrat će u finalu WTA turnira u Seulu.

Osvajačica US Opena Britanka Emma Raducanu bila je prisiljena predati meč  zbog ozljede tijekom polufinala Korea Opena protiv bivše pobjednice Roland Garrosa Jelene Ostapenko, kod rezultata 3-6, 6-2, 3-0 za Latvijku. 
Problemi su za 19-godišnju Raducanu započeli sredinom drugog seta u njezinom prvom međusobnom susretu protiv 19. tenisačice svijeta, kada je uzela liječnički time-out izvan terena zbog ozljede lijevog butnog mišića. 

Raducanu, koji je pala na 77. mjesto na ljestvici s rekordnog 10. mjesta u srpnju, uspjela se vratiti na teren, ali je osvojila samo nekoliko poena prije nego što je predala meč.
Ostapenko je osvojila naslov na Korea Openu 2017. - iste godine kada je podigla svoj prvi Grand Slam trofej na Roland Garrosu, a u nedjelju će igrati s 24. tenisačicom svijeta Alexandrovom.

Druga nositeljica Alexandrova plasirala se u svoje drugo finale sezone pobijedivši polufinalisticu Wimbledona Njemicu Tatjanu Mariju 6-2 6-4. 

U finalu WTA Pan Pacific 500 turnira u Tokiju u nedjelju će odmjeriti snage Ruskinja Ljudmila Samsonova (WTA-30) i Kineskinja Zheng Qinwen (WTA-36), koja će imati priliku osvojiti prvi naslov u karijeri.

U subotnjem kinesko-ruskom polufinalu, Samsonova je pobijedila 28. igračicu svijeta Zhang Shuai u dva seta (7-6, 6-2), dok je Zheng pobijedila četvrtu nositeljicu Veroniku Kudermetovu s 5-7, 6-3, 7-6.

Kineskinja Zheng nikad nije osvojila WTA turnir, a  Samsonova će nastojati osvojiti svoj četvrti naslov, treći u 2022. nakon onih u Washingtonu i Clevelandu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare