To je to što me zanima!

Zidaneu se trese stolac: Realu sezona završava već 6. ožujka?

Isco je zamijenjen uza zvižduk, kad je izlazio odbio je dati ruku svojoj zamjeni, ali i Zidaneu! A veliki Zizou mogao bi vrlo skoro odletjeti s klupe "kraljevskog" kluba jer je sezona izgubljena u prvenstvu i kupu
Vidi originalni članak

Nekoliko detalja dodatno dočaravaju koliki je debakl Real Madrid doživio ispadanjem u četvrtfinalu Kupa kralja nakon poraza 2-1 kod kuće od Leganesa: stanoviti Javi Eraso uspio je nešto što su napravili samo Leo Messi i Celtin Wass - zabio je i asistirao u istoj utakmici protiv Reala. 

Nadalje, samo u dva poluvremena ove sezone Madriđani nisu ni zapucali prema golu, oba protiv Leganesa u kupu, u svakoj utakmici u po jednom. Real je prvi put u povijesti kluba u kupu ispao nakon pobjede u gostima (bilo je 1:0 u prvoj utakmici za kraljeve), a ono najbolnije je: za Real bi sezona mogla završiti već 6. ožujka!

REAL ISPAO IZ KUPA Blamaža Reala: Mislili su da će biti 'laganes', kad ono Leganes

Kako? Pa, što je osvojio (Uefin i Španjolski superkup, klupski SP) osvojio je, iz Kupa kralja je ispao, u prvenstvu je 19 bodova iza Barcelone (bliže je zoni ispadanja), a 6. ožujka uzvrat je osmine finala Lige prvaka. Protiv moćnog PSG-a.

Zinedine Zidane vratio se formuli 4-3-3 i bio je uvjeren da će mu pričuve priuštiti mirnu večer, pa je na teren poslao sastav: Casilla - Achraf, Nacho, Ramos, Theo - Llorente, Isco, Kovačić - Asensio, Lucas, Benzema.

Benzema je zabio gol nakon gotovo dva mjeseca, ali to nikoga nije utješilo. Isco je zamijenjen u 77. minuti, praćen zvižducima, pri čemu se ljutit nije rukovao ni sa svojom zamjenom Borjom Mayoralom, ali bome ni sa Zidaneom.

Koji je priznao da mu se stolac trese, ali...

- Da, pozicija mi je ugrožena... ako ne pobijedimo PSG! A ovaj je neuspjeh težak udarac i moja odgovornost, ja moram pronaći rješenja. Pronalazimo ih, ali ne redovito. Moram se pobrinuti da izađemo iz ove situacije i nastavimo raditi - rekao je nakon debakla, pa nastavio:

- Ovakvi nam se porazi ne smiju događati. Moja pogreška? Što nismo uspjeli pobijediti...

- Ne znam je li ovo najgora sezona u Realovoj povijesti, niti me briga. Ja moram ostati pozitivan. Ovo nam je težak udarac, ali sezona nije gotova. Moramo se probuditi.

- Razina igre u prvom poluvremenu bila je neprihvatljiva, jako sam razočaran.

I dok je Zidane možda već sad ispucao kredite i mnogi smatraju da više ne može podići momčad i izvući više od igrača, dolazimo i do Matea Kovačića. Koji u svim tim ovosezonskim neuspjesima Reala nije uspio biti pokretač momčadi, čovjek koji će se izdići iz sivila suigrača i spasiti ih od ovakvih blamaža.

Jer dok prilike dobiva sve više, ovako loše rezultate Kovačić nije imao otkako je napustio Inter. U 16 nastupa za Real ove sezone, Kova je samo osam puta slavio pobjedu, šest je bilo remija, a dvaput je Real s njim u sastavu izgubio. Oba puta Mateo je bio u početnih 11. I nije neka preporuka novom treneru...

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 26.01.2018.

    Bez obzira što im ne ide ove sezone, trebali bi ostaviti Zidana na klupi, dovesti neka pojačanja na ljeto i malo se uigrati s njima. Malo mi već ide na onu stvar čim momčadi dođu neki loši rezultati, odmah se mijenja trenera, kao da je uvijek on glavni krivac za to.

  • Croatian_Football 26.01.2018.

    Zidane je bio odlican igrac,a 0 kao trener mozda kod PREDA bude obrnuto ako krene u trenerske vode!!

  • ynwa8. 25.01.2018.

    Zasto su napisana 3 clanka o utakmici Real - Leganes a nije ni jedan o Londonskom derbiju sinoc?

Komentiraj...
Vidi sve komentare