To je to što me zanima!

Zlatanu godine ne mogu ništa: Postavio novi rekord Serie A...

Prvo je u Italiji obukao dres Juventusa i nosio ga dvije sezone (2006. - 2008.) postigao 23 ligaška gola prije transfera u Inter, u kojem je u tri sezone 57 puta pogađao na utakmicama Serie A
Vidi originalni članak

Dva gola u pobjedi na gostovanju kod Sampdorije (4-1) zabio je Zlatan Ibrahimović (39) i tako došao do ukupno 51 gola za Milan u Serie A. Time je postao prvi nogometaš u povijesti najbolje talijanske lige koji je zabio više od 50 ligaških golova u dresu obaju milanskih klubova.

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatan ide helikopterom na trening

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo je u Italiji obukao dres Juventusa i nosio ga dvije sezone (2006. - 2008.) postigao 23 ligaška gola prije transfera u Inter, u kojem je u tri sezone 57 puta pogađao na utakmicama Serie A.

Potom se Ibra uputio u Španjolsku u Barcelonu, u Italiju se vratio 2010. i u dvije sezone u Milanu zabio 42 puta. Od 2012. igrao je za PSG, Manchester United i LA Galaxy, sve dok mu nije istekao ugovor u SAD-u pa se u siječnju vratio u Milan. Od tada je u Serie A postigao još devet golova, uključujući sinoćnja dva, te tako probio granicu od 50.

HRVATI OSTALI NA KLUPI Roma poslala Milan u pretkolo Europske lige, Juventus šokiran

Podsjetimo, Milan je pobijedio Sampdoriju 4-1 i osigurao plasman među prvih šest u prvenstvu kolo prije kraja, a manje od 4 minute trebalo je Zlatanu Ibrahimoviću da zabije vodeći gol za Milan protiv Sampdorije, najbrži u dresu "rossonera" u Serie A, asistirao mu je Ante Rebić, i krenuo je brzi vlak momčadi Stefana Piolija do potvrde Europske lige.

Rebić je u četvrtoj minuti slomio Poljaka Bartosza Bereszynskoga, sjurio se prema šesnaestercu i ubacio gdje je Zlatan bez previše muke zabio za 1-0.  Asistencija Hakanu Calhanogluu pa zamjena uloga i novi gol do 58. minute nagovijestili su kraj priče za domaćina.

VIDEO: UZAVRELO U GENOVI Na rubu tučnjave: Urugvajac se unio Rebiću u lice i prijetio mu!

Milan će igrati Europsku ligu iduće sezone, ali iz drugog pretkola jer više ne može stići petoplasiranu Romu, a sedmi Napoli ima je u džepu jer je osvojio kup. S tim da i jedni i drugi još mogu u Ligu prvaka osvoje li Europsku ligu odnosno Ligu prvaka.

VIDEO: IMMOBILE STIGAO LEWU Rebić 'lomio kičmu', neuništivi Ibrahimović osigurao je Europu

Podsjetimo, Ibra je pred ovu maestralnu utakmicu i maestralno stigao na trening.  Naime, Ibra je posljednjih dana bio poslovno u Monacu, a nešto ga je izgleda malo zadržalo pa je morao doletjeti na trening Milana. Doslovno. Doletjeti. Helikopterom.  Grandiozan dolazak grandioznog majstora u kojemu se u zraku osjetila rečenica 'Ja sam Zlatan', kojoj nikakvo objašnjenje nije potrebno.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Ac 30.07.2020.

    Postoje igraci fudbala, a postoji i Zlatannnnn Samo je jedan Zlatan

  • 30.07.2020.

    lako je postavit takav "rekord" kad je kriterij točno izabran da bi to što je on napravio postalo rekord... čuj prvi koji je s oba milanska kluba dao po 50... ajde da je prvi koji je sa 3/4 različite momčadi dao po 50 nego baš isticat dvije milanske momčadi apsolutno nema smisla

Komentiraj...
Vidi sve komentare